22.06.2019 | Tomáš Secký | Aktuální zprávy

Varnsdorf zahájil letní přípravu bez několika opor

Foto: Tomáš Secký
Varnsdorf – Fotbalisté Varnsdorfu se po třech týdnech od posledního ligového zápasu vrátili do tréninkového procesu. Z důvodu údržby hlavní travnaté plochy museli využít hřiště v areálu sportovní haly v centru města.

Severočeši zahájili přípravu na novou sezónu v pondělí 17. června bez několika opor. Trenér David Oulehla přišel o několik hráčů. „Jde o pět hráčů ze základní sestavy, což je citelný zásah. Ale zase tu jsou na zkoušku noví kluci,“ zmínil se Oulehla. Kristián Zbrožek bude oblékat dres Hradce Králové, do Liberce se vrátil Adam Ondráček, Petr Heppner, na zkoušku je tam také Bojan Dordič. Petr Kodeš zamířil zpět do Teplic, Matěj Votava zase do Zlína.

K týmu se naopak přidal Ondřej Jankele z Jílového, Jan Křivohlavý z tamního dorostu. Dále přišli útočníci Adrian Jeziorski z Polska a Matěj Šimon z Mladé Boleslavi. Z Jablonec nad Nisou se dostavil David Breda a Adam Houser, který je po operaci zubu.

Varnsdorf čeká herní soustředění v Heřmanicích a k tomu šest přípravných zápasů. Síly poměří například s Bohemians Praha 1905, Libercem, Hradcem Králové nebo Duklou Praha. „Příprava by nám měla ukázat, jak na tom kluci jsou. Hlavně je pro nás priorita vyřešit obranou čtveřici, protože nám z defenzivy během roku odešli tři hráči. Postupně nám zápasy ukáží, co a jak. Uvidíme, jak to bude fungovat, je to šance pro další kluky,“ zdůraznil Oulehla.

Přípravné zápasy FK Varnsdorf:

Bohemians Praha 1905 – FK Varnsdorf (Uhříněves – 22. června, 11.00 hod.)
FC Slovan Liberec – FK Varnsdorf (Raspenava – 25. června, 11.00 hod.)
FC Hradec Králové – FK Varnsdorf (Poděbrady – 29. června – 13.00 hod.)
Bischofswerdaer FV 08 – FK Varnsdorf (Oppach – 30. června, 14.00 hod.)
FK Varnsdorf – FK Dukla Praha (Modrá – 6. července, 11.00 hod.)
FC Oberlausitz Neugersdorf – FK Varnsdorf (Neugersdorf – 13. července, 11.00 hod.)