19.07.2019 | Ondřej Novotný | Aktuální zprávy

Vrchní patra tabulky – to je pardubický cíl do nové sezony

Foto: fkpardubice.cz
Pardubice – Před startem nového ročníku FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA se uskutečnila tisková konference také u fotbalového celku z Pardubic. Ten by se rád pohyboval v podobných patrech tabulky, jako se mu to dařilo v minulé sezoně. Kádr však dozněl poměrně zásadních změn, hned čtyři odchozí hráči totiž patřili převážně do základní sestavy a Východočeši se tak v přípravě snažili najít co nejideálnější základní jedenáctku. Do klubu před sezonou přišel nový významný partner.

Loňský ročník zakončili fotbalisté Pardubic na sedmém místě tabulky, na které se propadli až po některých jarních ztrátách. Jejich konečné umístění tak mohlo být klidně ještě lepší a pohybovat se v nadcházejícím ročníku opět okolo pátého místa, jak zní základní cíl, tudíž není vůbec nereálným úkolem. „Věřím, že jak byl teď přes léto po odchodech tým zase doplněn, tak bude nadcházející sezona opět úspěšná. Barážová utkání pro nás vloni nebyla prioritou, pokud se tak stane někdy v budoucnu, tak to budeme prezentovat. Tudíž ani v nadcházející sezoně pro nás není nějakým hlavním cílem se probojovat do této nadstavby soutěže, i když přiznáváme, že to je určitě pro všechny zajímavá možnost zakončení sezony,“ říkal Vladimír Pitter, předseda představenstva FK Pardubice.

Pokud je řeč o hráčích, kteří Pardubice přes léto opustili, jedná se především o dlouhodobé stálice, a to Adama Fouska s Michalem Petráněm. „Nejsme zvyklí, že by nám odešli celkem čtyři hráči ze základní sestavy. Na FORTUNA:NÁRODNÍ LIGU to ale na druhou stranu není nic neobvyklého,“ uvědomuje si Vít Zavřel, sportovní manažer klubu, který následně ještě navazuje: „Doufám, že se nám všechny hráče z ofenzivy povede nahradit.“

Pardubice proto nezahálely a do pravděpodobné základní sestavy přivedly hned několik nových hráčů. Nejvíce si slibují především od těch, kteří už disponují s druholigovými zkušenostmi. Jedná se o Lukáše Pfeifera a Michala Hlavatého. „Stáli jsme o ně už od jara a jsme moc rádi, že nakonec jdou k nám, protože jsme se o ně přetahovali s Jihlavou. Kluci ale nakonec zvolili Pardubice,“ těšilo Zavřela.

Kromě letní přípravy padla na tiskové konferenci i slova o budoucí realizaci nového stadionu, jehož výstavba se opět trochu přibrzdila. „Nebudu zastírat, že jsme doufali, že se začne od léta stavět, nicméně nestalo se tak a také nás to mrzí. Ale doufáme, že až se tady sejdeme třeba za rok, tak už to bude úplně jinak,“ pevně věří předseda představenstva Pitter. Ten mimo jiné novinářům představil nového partnera klubu, kterým se stala stavební firma STRABAG.

Start nového ročníku mají Východočeši naplánovaný do domácího prostředí, navíc přijíždí tým, který se vloni na poslední chvíli zachraňoval. O jednoduchý zápas však rozhodně nepůjde. „Všichni si přejeme, aby ten vstup do sezony byl pochopitelně za tři body. Jak ale už z historie víme, tak týmy, které se v předchozí sezoně dost trápily, mohou být v nadcházejícím ročníku úplně někde jinde. Kluci tak musí proti Žižkovu odvést maximum, abychom mohli zvítězit,“ moc dobře ví trenér Jiří Krejčí.