20.07.2019 | David Klier | Zápas

Pardubice rozhodly o výhře nad Žižkovem už v průběhu prvního poločasu

Foto: Radek Klier (fkpardubice.cz)
Pardubice – Úspěšný vstup do nového ročníku FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY prožili fotbalisté Pardubic. Ti na domácím hřišti přivítali Žižkov, který se v posledním kole minulé sezony zachránil a v nové sezoně by se podobným starostem rád vyhnul. Na východě Čech ale žádné body nezískal, domácí Pardubice se dvakrát prosadily v průběhu prvního poločasu a poté Pražané jen snížili.
29' Čelůstka
43' Gil (vl)
78' Březina
45' Zifčák
26' Gil
70' Řezáč
86' Quintero Batioja
Sestavy
Letáček – Prosek, Šejvl, Toml, Čelůstka – Jeřábek – Mužík (56. Sokol), Hlavatý (78. Kovář), Černý, Pfeifer – Huf (29. Zifčák).
Na lavičce: Šmíd, Lněnička, Lee, Sláma
Trenér: Jaroslav Novotný, Jiří Krejčí
Švenger – Řezáč, Maksič, Březina, Tusjak – Gil (84. Petrlák), Halgoš (67. Súkenník) – Urbanec, Bazal, Guti (57. Egidio) – Batioja.
Na lavičce: Soukup, Antl, Cabaña, Zeman
Trenér: Zdeněk Hašek
Rozhodčí: Ardeleanu – Nádvorník, Dohnálek • Stadion: Stadion Pod Vinicí • Diváci: 789

Komentář

Jako první se do vedení mohl dostat Žižkov. Ve 12. minutě Guti napadal rozehrávku Letáčka, který nakonec nakopl míč jen na dotírajícího útočníka hostů, od kterého se odrazil jen kousek vedle levé tyče branky Pardubic.

O tři minuty později se do své první šance v utkání dostali také domácí fotbalisté. Prosek skvělou přihrávkou vysunul Mužíka, jehož únik skončil střelou do nohy Švengera.

Po necelé půlhodině hry se skóre měnilo poprvé. Huf se dostal do pozice pro střelu a byl faulován Gilem. K následnému volnému přímému kopu z hranice pokutového území se postavil Tomáš Čelůstka a ten ukrytou přízemní střelou prostřelil brankáře Viktorie.

Ještě do poločasu se tým z východu Čech dostal do vedení o dvě branky. Z pravé strany vyslal míč do pokutového území Hlavatý a do vlastní branky ho uklidil Američan Luis Gil.

V závěru první půle vyslal skvělou střelu na domácí branku Řezáč. Ten míč nasměroval přesně do šibenice, jenomže Letáček se skvěle natáhl a konečky prstů balón tečoval na tyč.

Po výměně stran mohl Pardubice do tříbrankového manka poslat Žifčák, jeho hlavička po skvělém centru Čelůstky však skončila v moci Švengera.

Žižkov poté jakoby převzal iniciativu a útočil převážně on, do velkých šanci se však nedostával. Až v 78. minutě se postavil k přímému kopu David Březina, jehož nechytatelná rána skončila za zády Letáčka.

Minutu před koncem řádné hrací doby se hosté radovali ze vstřelené vyrovnávací branky. Po akci po levé straně hřiště se do zakončení dostal Felipe Egidio, ten si však pomohl při zpracování rukou a tak gól nebyl uznán.