20.07.2019 | Redakce | Zápas

V duelu Sokolova a Hradce Králové gól nepadl

Foto: fchk.cz
Sokolov – Fotbalisté Sokolova a Hradce Králové si na úvod sezony rozdělili po bodu. V utkání s minimem šancí gól nepadl a duel tak skončil spravedlivou remízou.
bez branek
bez branek
51' Hošek
81' Fišer
85' Machek
64' Vlkanova
Sestavy
Dvořák I. – Mejdr, Hošek, Ševčík, Dvořák II. – Machek, Kopřiva (68. Vávra) – Štípek, Glaser, Wermke (77. Fišer) – Šmehyl (83. Čihák).
Na lavičce: Šiman, Šulc, Ruml
Trenér: František Šturma
Vízek – Černý, Kvída, Zbrožek, Urma – Kateřiňák (79. Frýdek), Jukl – Doležal, Djurdevič (85. Procházka), Vlkanova (67. Šípek) – Prekop.
Na lavičce: Ottmar, Čech, Kopečný, Soukeník
Trenér: Zdenko Frťala
Rozhodčí: Rejžek – Kotalík, Pečenka • Stadion: Stadion FK Baník Sokolov • Diváci: 910

Komentář

O úvodní výkop zápasu se postarali hosté z východu Čech a stejně tak tomu bylo i v případě šance. Už ve třetí minutě se Vlkanova prodral až před domácího brankáře Dvořáka, kterého také překonal, ovšem na brankové čáře zaskočil jeden z obránců Baníku.

Hradecký Vlkanova, který v loňských vzájemných zápasech Hradce s Baníkem vstřelil celkem dva góly a jednou se prosadil i na tomto stadionu, o sobě dal vědět i o osm minut později, kdy se uvolnil a poté střílel, ovšem jeho pokus tentokrát nemohl brankáře Dvořáka zaskočit.

Domácí výrazněji zahrozili v 23. minutě, kdy se po trase Šmehyl – Wermke dostal míč až ke Kopřivovi, jehož pokus zaplul nad břevno Dvořákovy branky. Domácí také měli poslední slovo v prvním poločase: Dvořákovu střelu tečoval Ševčík, ovšem míč se zastavil o protihráče. Následná dorážka Hoška pak skončila nad brankou.

První poločas nabídl čtyři zajímavé situace, ovšem ten druhý prakticky žádnou. Za zmínku stojí jen přímý kop Glasera z 62. minuty, který plachtil kolem Vízkovy šibenice. Brankář Hradce ale zasahovat nemusel.

Následující minuty už výraznější ohrožení jedné či druhé brány nenabídly, a tak si oba týmy rozdělily po bodu za spravedlivou remízu 0:0. Zatímco dva loňské zápasy nabídly celkem šest gólů, tentokrát nepadl ani jeden.