20.07.2019 | Roman Zajíček | Zápas

Líšeň při premiérovém zápase uhrála remízu s Varnsdorfem

Foto: sklisen.com
Brno - Při své premiéře ve FORTUNA:NÁRODNÍ LIZE nezůstala Líšeň s prázdnou. V souboji s Varnsdorfem dokonce dvakrát vedla, jenže hosté pokaždé zareagovali a ve druhé půli srovnali na konečných 2:2.
7' Krška
37' Reteno Elekana
28' Barac
51' Breda
48' Jeřábek
73' Minařík
12' Bláha
Sestavy
Vítek – Jeřábek, Minařík, Hlavica – Krška (76. Fila) – T. Machálek, Ad. Čermák, Hladík, Reteno Elekana (67. Rolinek) – Málek (52. Minarčik), Fall.
Na lavičce: Šustr, Bednář, Hanuš, Demeter
Trenér: Robert Kafka
Samoel – M. Richter, Houser, Bláha, Rudzan – D. Breda (71. Ondráček), Kazda (89. Daniel Novák) – Barac, Rudnytskyy (79. Šimon), Kocourek – Micovčák.
Na lavičce: Vaňák, Kubista, Minsung, Novák
Trenér: David Oulehla
Rozhodčí: Vojkovský - Flimmel, Leška • Stadion: Areál SK Líšeň • Diváci: 1542

Komentář

Líšeň do druhé ligy vstoupila přímo impozantně. Již v sedmé minutě se dočkala historické branky v této soutěži, kterou si Brňané zahráli vůbec poprvé od svého vzniku. Od úvodu aktivní David Krška nejprve střílel do boční sítě, ale o chvíli později si udělal prostor a přehodil vyběhnuvšího brankáře Samoela. Varnsdorf se rozkoukával a teprve ve 20. minutě poprvé zahrozil. Po centru Bredy hlavičkoval těsně nad Rudzan. 

Ve 28. minutě se však hosté přeci jen dočkali a za svou aktivitu byli odměněni. Jaroslav Barac nejprve nepropálil Vítka, z následné dorážky už zamířil přesně. Nováček se ovšem nevzdal a dál srdnatě bojoval. 

V závěru poločasu se domácí dostali znovu do tlaku a po centru Hladíka se do koncovky dostal Guy Reteno Elekana. Přenesení hry si brankář Varnsdorfu nedokázal pohlídat a rázem se Brňané dostali zpět do vedení. To mohli ještě navýšit, další tutovky však Samoel dokázal pokrýt. Pohledný první poločas tak Líšeň zvládla na výbornou. 

Druhý poločas byl ovšem rozdílný a nenabízel mnoho zajímavých událostí. Možná i díky tomu, že Varnsdorf velmi brzo dokázal srovnat. Běžela 52. minuta a mnoho prostoru dostal David Breda, který udělal Vítkovi kličku a pohodlně zakončil do brány. 

Více jak 1500 diváků tak sledovalo remízový výsledek a velmi opatrný projev obou mužstev. Žádné nechtělo udělat chybu, přeci jen dobrý vstup do soutěže se hodí. Zbytek druhé půle se hrálo spíše ve středu hřiště a duel dospěl asi do zasloužené remízy 2:2. Nic na výsledku nezměnil ani pokus domácího Hladíka v nastaveném čase, který skončil těsně mimo.