22.07.2019 | Tomáš Suchánek | Zápas

Dohrávka mezi Ústím a Jihlavou nabídla řadu šancí, gól však nikoliv

Foto: fcvysocina.cz
Ústí nad Labem – Televizní dohrávka úvodního kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY mezi Ústím nad Labem a jihlavskou Vysočinou branku nenabídla. Dvanácti stovkám přítomných byla servírována zajímavá fotbalová podívaná, která produkovala zajímavé možnosti ke skórování na obou stranách, míč ale za svá záda ani jeden z brankářů nepustil. Oba celky tak vstoupily do nového ročníku soutěže ziskem jednoho bodu.
bez branek
bez branek
87' Brak
37' Tijani
86' Novotný
Sestavy
Tvrdoň – Písačka (75. Drame), Brak, Pimpara, Strada – Krátký, D. Richter (58. Valenta), J. Peterka, Miskovič – Prošek (71. M. Bílek), Matějka.
Na lavičce: Plachý, Jakubov, Vlček, Bassey
Trenér: Aleš Křeček
Vejmola – J. Pavlík, Tlustý, Tijani, F. Novotný – Vaculík (55. Lacko), Fortelný – Mikuš (67. Javůrek), Zoubele, Smejkal (90+3. Křivánek) – Klobása.
Na lavičce: Veselý, Pavlík, Vedral
Trenér: Radim Kučera
Rozhodčí: Adámková – Poživil, Batík, Hocek • Stadion: Městský stadion v Ústí nad Labem • Diváci: 1211

Komentář

Utkání začala vysokou aktivitou favorizovaná Vysočina, nicméně první šanci si připsala domácí Arma, když nebezpečně hlavičkoval po rohovem kopu Jiří Pimpara. Domácí poté dlouho diktovali tempo hry a slavili úspěch s vysokým presinkem, který dělal hostům velké potíže. 

První šance Jihlavy přišla po půl hodině hry, když se do vyložené pozice dostal Rajmund Mikuš, ale jeho ránu parádně vyrazil brankář Marián Tvrdoň. V krátké chvíli přišly dvě po sobě jdoucí velké šance Vysočiny, ale ani hlavičkující a ani v brejku osamocený Stanislav Klobása branku neslavili.  

Druhý poločas zahájila aktivně Vysočina, ale agilní Lukáš Zoubele svou ránu z dálky mezi tři tyče nenasměroval. Vstup do druhého poločasu hostům opravdu herně vyšel, ale Marián Tvrdoň zasáhl proti šanci Rajmunda Mikuše těsně pod svým břevnem.  

Zhruba po dvaceti minutách druhé půle o sobě dalo vědět Ústí, ale po pádu Lukáše Matějky ve vápně se penalta nepískala.  

1 211 diváků sledovalo hodně otevřený závěr střetnutí. Nejprve nevyužil velkou šanci jihlavský Jan Javůrek, kterého vychytal skvělý Marián Tvrdoň, a když v poslední vteřině neproměnil krásný centr Marka Strady hlavičkující Jiří Pimpara, bylo jasné, že branka v Ústí nad Labem už nepadne.

Ohlasy trenérů

Aleš Křeček (FK Ústí nad Labem): "Byl to spíše bojovný zápas, i když si oba týmy dnes vypracovaly nějaké možnosti. Jihlava je kvalitní tým a myslím si, že remíza dnešnímu zapasu odpovídá. Podržel nás brankář Marián Tvrdoň, měli jsme občas veliké problémy hlavně v naší rozehrávce."

Radim Kučera (FC Vysočina Jihlava): "My jsme tu dnes měli vyhrát. Ve druhém poločase jsme se tlačili do koncovky, byli jsme aktivnější. Kluci to zvládli dnes kondičně, chyběla tomu pouze branka. Dobře jsme kombinovali, podrželi jsme míče. Stanislav Klobása s Lukášem Zoubelem dobře pracovali vepředu, stopeři dnes zvládli utkání výborně. Bod z venku bereme, uhráli jsme vzadu nulu. Snad do příště zlepšíme koncovku."