27.07.2019 | Michal Luxa | Zápas

Jihlava poprvé vyhrála, tři body proti Vítkovicím jí vystřílel Klobása

Foto: Lukáš Zetek (mfkv.cz)
Jihlava – Fotbalisté Jihlavy po remíze v Ústí nad Labem poprvé vyhráli. Ve druhém kole FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY porazili na domácí půdě Vítkovice 3:0, když úvodní dvě trefy zaznamenal Klobása a třetí přidal v závěru Tijani. Vysočina tak poprvé v sezoně vyhrála, naopak Vítkovice si připsaly druhou porážku.
60' Klobása
70' Klobása
85' Tijani
bez branek
45' Vaculík
44' Mikula
78' Praus
Sestavy
Vejmola – Pavlík, Tlustý, Tijani, Novotný – Vaculík, Fortelný – Mikuš (57. Rezek), Zoubele (76. Lacko), Smejkal – Klobása (86. Javůrek).
Na lavičce: Veselý, Pavlík, Vedral, Křivánek
Trenér: Radim Kučera
Květon – Surzyn, Mikula, Cverna, Praus (78. Martišiak) – Holiš, Matoušek (74. Kania) – Buchvaldek, Suchan (63. Matěj), Stříž – Kovařík.
Na lavičce: Simkanič, Klusák, Chvěja, Motyčka
Trenér: Jiří Balcárek
Rozhodčí: Cihlář – Paták, Horák • Stadion: Stadion v Jiráskově ulici • Diváci: 893

Komentář

Už ve třetí minutě rozehrávali domácí rohový kop, k jeho exekuci se postavil Lukáš Vaculík. V šestnáctce následně hlavičkoval Petr Tlustý, jehož pokus byl obranou zastaven. Ovšem k následné dorážce se prodral Rajmund Mikuš, který branku přestřelil. Do další šance se o jedenáct minut později hnal Lukáš Zoubele, jenže brankář Květoň byl na místě a střelu vyrazil.

Běžela sedmadvacátá minuta, když si balon se spoluhráčem narazil aktivní Stanislav Klobása. Jeho hlavička zamířila jen doprostřed vítkovické branky. V poslední minutě normální hrací doby prvního poločasu zahrávala Jihlava standardní situaci, ke které se opět postavil Lukáš Vaculík. Domácí kapitán se prezentoval zakončením, jenž mířilo k pravé tyči. Jenže Josef Květon předvedl další spolehlivý zákrok.

Hned v úvodu druhého dějství odcentroval zleva Lukáš Vaculík, jenž našel Jana Pavlíka. Ovšem hostující brankář se znovu nacházel na správném místě. Aktivita týmu z Vysočiny rostla, což se potvrdilo v šedesáté minutě. Na další centr z levé strany si naběhl v šestnáctce Stanislav Klobása, který nedal brankáři nejmenší šanci zasáhnout.

Domácích bylo plné hřiště a pět minut po úvodní brance se ke střeleckému pokusu nacpal Jan Fortelný, jehož umístěné zakončení bylo sražené na vedle branky. Na světelné tabuli svítila číslovka sedmdesát, když se podruhé v utkání prosadil Stanislav Klobása. Jihlavský útočník skvěle načasoval svůj pohyb, čímž se dostal k hlavičce, která zaznamenala další radost v ochozech stadionu.

V čtyřiaosmdesáté minutě mohl kanonýr domácího celku zkompletovat hattrick. Ovšem jeho pokus letící k tyči zlikvidoval Josef Květon. Pět minut před koncem normální hrací doby se Jihlavští radovali potřetí. Další rohový kop rozehrál znovu Lukáš Vaculík, jenže balon doputoval napravo, odkud míč vrátil do ohně Tomáš Smejkal. Před brankou se pak nejlépe zorientoval Mohamed Tijani, jenž dal výsledku definitivní podobu. Vysočina ve druhém kole tak potvrdila roli favorita, a díky zvládnutému druhému poločasu porazila Vítkovice.