29.07.2019 | Ondřej Novotný | Zápas

Dukla získala první body po sestupu, v Hradci Králové rozhodla v závěru

Foto: fkdukla.cz
Hr. Králové – Ze šlágru 2. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY mezi Hradcem Králové a Duklou vyšli lépe Pražané. Zápas nabídl mnoho příležitostí, ale gólů se diváci dočkali až v závěru, kdy se dvakrát prosadili Pražané, a slavili tak zisk tří bodů. Dukla má po dvou kolech na svém kontě tři body, Hradec Králové jeden za předchozí remízu v Sokolově.
bez branek
84' Tetour
90' Holík
33' Prekop
51' Zbrožek
88' Kvída
90' Černý
90' Souček
Sestavy
Vízek – Kopečný, Zbrožek, Kvída, Urma – Jukl, Soukeník (68. Černý) – Vlkanova, Frýdek, Procházka (59. Doležal) – Prekop (76. Šípek).
Na lavičce: Ottmar, Martinec, Durděvič, Kateřiňák
Trenér: Zdenko Frťala
Hruška – Kozma, Piroch, Chlumecký – Douděra (64. Souček), Tetour, González (82. Krunert), Doumbia, Preisler – Hadaščok (78. Ayong), Holík.
Na lavičce: Rada, Fišl, Jakab, Kovaľ
Trenér: Roman Skuhravý
Rozhodčí: Cieslar – Melichar, Klupák • Stadion: Všesportovní stadion • Diváci: 1193

Komentář

Zápas se od začátku nesl v ofenzivním tempu, na druhou stranu ale chyběly velké šance. To se nepatrně změnilo po čtvrt hodině hry, kdy po závaru u branky hostů pálil přes několik hráčů z malého vápna Vlkanova. Úspěch to ale neznamenalo a totéž platilo i o chvíli později, kdy se zase střelou na zadní tyč nedokázal prosadit hostující Hadaščok. S blížícím se koncem prvního poločasu kopla Dukla ještě více do vrtulí, a to bylo hned znát. Vízek v brance měl tak plné ruce práce, vždy však dokázal být úspěšný.

Začátek druhého poločasu přinesl nejprve největší šanci dosavadních minut, hradecký Procházka totiž po centru z pravého křídla hlavičkoval prudce do břevna Hruškovy branky. Vzápětí však na druhé straně mohl hned přijít trest, prudká rána Gonzáleze z prostoru penalty ovšem také brankou neskončila, a to jen díky skvělému zákroku brankáře Vízka.

Votroci poté ovšem zabrali a jejich snaha přinesla několik dobrých příležitostí, skóre se však měnilo jen na druhé straně, a to v 85. minutě po prudké a povedené střele kapitána Daniela Tetoura.

Přesně s úderem devadesáté minuty pak bylo rozhodnuto už definitivně, Lukáš Holík využil rozhozené obrany Hradce a ukončil zápas na konečném skóre 2:0 pro Duklu Praha. Zatímco Votroci tak na první letošní tři body budou i nadále čekat, Pražané už svoji letošní premiéru oslavili.