01.08.2019 | Filip Lefenda | Ocenění hráč a trenér měsíce

Hráč a Trenér měsíce: Červenec ovládli Vejmola s Habancem

Foto: fnliga.cz
Praha – Jihlava je po dvou kolech jediným týmem, který dosud v novém ročníku FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY neinkasoval. Zásluhu má na tom brankář Luděk Vejmola, jenž si vychytal ocenění Hráč měsíce července. Povedenou premiéru zažívá na lavičce Třince trenér Svatopluk Habanec, jenž musel se Slezany vycestovat hned dvakrát na stadiony soupeřů. Vždy z toho však byly body.

Hráč měsíce – Luděk Vejmola (FC Vysočina Jihlava)

Rovněž letos budou fotbalisté Jihlavy patřit k nejvážnějším adeptům na postup do FORTUNA:LIGY. Vysočina to koneckonců potvrdila i v úvodních dvou kolech soutěže, v nichž jako jediný tým dosud neinkasovala. Zásluhu na tom má čtyřiadvacetiletý brankář Luděk Vejmola.

Ten nejprve vychytal bezbrankovou remízu na půdě Ústí nad Labem, ačkoliv měly oba celky velké možnosti ke skórování. Míč nelovil někdejší mládežnický reprezentant ze své svatyně ani v utkání 2. kola, v němž zdolala Jihlava Vítkovice 3:0. Jeho zásluhou je tak celek z Vysočiny o skóre na vedoucí pozici tabulky FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY.

Červencové výsledky Jihlavy:

1. kolo: FK Ústí nad Labem – FC Vysočina Jihlava 0:0
2. kolo: FC Vysočina Jihlava – MFK Vítkovice 3:0

Nadcházející program Jihlavy:

3. kolo: FK Fotbal Třinec – FC Vysočina Jihlava
4. kolo: FC Vysočina Jihlava – FK Dukla Praha
5. kolo: FK Varnsdorf – FC Vysočina Jihlava
6. kolo: FC Vysočina Jihlava – SK Líšeň

Trenér měsíce – Svatopluk Habanec (FK Fotbal Třinec)

Třinec vstoupil do nového ročníku FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY pod vedením kouče Svatopluka Habance, který si hned v první měsíc vysloužil ocenění pro nejlepšího trenéra. Důvod? Slezané jsou po dvou kolech jedním z týmů, které se se čtyřmi body drží v popředí tabulky. A to neměli vůbec jednoduchý los.

Soutěžní premiéru si na třinecké lavičce odbyl někdejší lodivod Teplic, Ústí nad Labem, Slovácka a Brna na půdě exligové Dukly, která by letos měla patřit k největším favoritům na opětovný návrat mezi českou elitu. Třinec ovšem Pražany v úvodním kole soutěže dokonale zaskočil, když na Julisce zvítězil 3:2. Další bod pak připsal Třinec o týden později na půdě Varnsdorfu, kde pod vedením devětačtyřicetiletého trenéra remizoval 2:2.

Červencové výsledky Třince:

1. kolo: FK Dukla Praha – FK Fotbal Třinec 2:3
2. kolo: FK Varnsdorf – FK Fotbal Třinec 2:2

Nadcházející program Jihlavy:

3. kolo: FK Fotbal Třinec – FC Vysočina Jihlava
4. kolo: MFK Chrudim – FK Fotbal Třinec
5. kolo: FK Fotbal Třinec – FC Hradec Králové
6. kolo: 1.SK Prostějov – FK Fotbal Třinec