02.08.2019 | Matěj Vybíral | Zápas

Vítkovice otočily duel proti Vyšehradu a po šestigólové přestřelce berou první tři body

Foto: mfkv.cz
Ostrava - První zápas 3. kola nabídl parádní fotbalovou podívanou. Nováček soutěže otevřel skóre hned po šesti minutách, když neuvěřitelně přímo z rohového kopu skóroval Verner, o poločase pak vedl 2:1. Ovšem domácí si přichystali dva gólové zásahy během čtyř minut ve druhé půli. Vítkovice nakonec zvítězily 4:2 a po dvou porážkách poprvé bodovaly.
11' Matoušek
62' Pardubský (vl)
67' Praus
90' Kania
7' Verner
37' Čvančara
59' Matoušek
86' Kovařík
89' Motyčka
40' Pardubský
79' Gebert
Sestavy
Květon – Stříž, V. Cverna, Mikula, Surzyn, Buchvaldek (46. Zorvan), Matěj (71. Kania), Praus (83. Motyčka), Holiš, Matoušek, M. Kovařík.
Na lavičce: Simkanič, Klusák, Chvěja, Suchan
Trenér: Jiří Balcárek
Otáhal – Pardubský, Švejdík, Drozda, V. Mareš, Žežulka (76. Veselý), Verner, Drobílek, Vejvar (67. Rataj), Čvančara (73. Gebert), Pouček.
Na lavičce: Dočekal, Brejcha, Freit, Laňka
Trenér: Roman Veselý
Rozhodčí: Hanousek - Dresler, Váňa • Stadion: Městský stadion Ostrava-Vítkovice • Diváci: 624

Komentář

Úvodní příležitosti si vypracovali domácí už po minutě. Dlouhý nákop našel rozběhnutého Matouška, který si odclonil obránce a z pravé strany tvrdě vypálil, Otáhal hned musel vyrážet míč na roh. Z něj šance nepřišla, ovšem o pět minut později už z rohového kopu gól padl. Bylo to ale do branky Vítkovic. Miroslav Verner přímo od rohového praporku zakroutil míč k přední tyči a zaskočil gólmana Květona, jenž už zasáhnout nestihl.

Ostravané se však rychle vzpamatovali a ihned srovnali. Po pohledné akci na levé straně přilétl míč na malé vápno k Jakubu Matouškovi, který svou druhou šanci zužitkoval a v tísni nasměroval balon mimo dosah Otáhala.

Vítkovice mohly jít dokonce do vedení, centr z rohu přímo do ohně našel Cvernu, od jeho hlavy šel ale míč jen nad břevno. Vzápětí přišel trest, Tomáš Čvančara dostal skvělou přihrávku za obranu a prvním dotykem dloubl balon kolem Květona do sítě. Slovo si před přestávkou vzal opět Matoušek, jeho rána z dálky prosvištěla jen těsně vedle pravé tyčky.

Aktivní Matoušek v úvodu druhé půle připravil šanci pro spoluhráče, když dlouhým autem našel v pokutovém území Matěje. Ten si efektivně zpracoval míč na prsa a vypálil z otočky, Otáhal byl u své bližší tyče včas. Hosté mohli udeřit z rychlého brejku o chviličku později, jenže přečíslení nevyřešili dobře a vítkovická obrana se na poslední chvíli vrátila.

Jakub Matoušek zařídil v 62. minutě i domácí vyrovnání. Vybojoval balon na pravé straně vápna, poslal ho před branku a obránce Václav Pardubský si ho v souboji se Zorvanem srazil do vlastní sítě. O čtyři minuty později už Vítkovice vedly. Po závaru v pokutovém území napálil odražený míč přesně k pravé tyčce Matěj Praus, Otáhal se jen ohlédl.

Vyšehrad měl jednu dobrou příležitost na srovnání, Mareš si naskočil na centr Vernera z rohového kopu, ale balon usměrnil těsně vedle bližší tyče. V závěru potvrdil tři body pro domácí Lukáš Kania. Opět u toho byl Jakub Matoušek, který ho našel přihrávkou přes pokutové území na zadní tyči.