03.08.2019 | David Klier | Zápas

Pardubicím stačil k vítězství nad Vlašimí jediný gól z kopačky Proska

Foto: fkpardubice.cz
Pardubice - Fotbalisté Pardubic zvítězili v sobotním duelu 3. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY doma nad Vlašimí 1:0. O jedinou branku zápasu se postaral těsně před přestávkou Prosek. Hosté mohli ve druhém poločase vyrovnat z penalty, ale pokus Pilíka chytil gólman Letáček.
43' Prosek
bez branek
88' Černý
86' Broukal
Sestavy
Letáček – Prosek, Toml, Šejvl, T. Čelůstka – Jeřábek – Kohút (81. Mužík), Hlavatý, Solil, Pfeifer (75. Sokol) – P. Černý (89. Zifčák).
Na lavičce: Šmíd, Čihák, Kovář, Lee
Trenér: Jaroslav Novotný
Řehák – Mil. Kadlec (84. Šabanov), J. Štochl, Broukal, P. Breda – P. Pilík (68. Dias), Skopec (76. Fotr), Blecha, Janda – Svoboda, Jelínek.
Na lavičce: Bačkovský, Plachý, Diamé
Trenér: Václav Hradecký
Rozhodčí: Vojkovský - Myška, Bureš • Stadion: Stadion Pod Vinicí • Diváci: 716

Komentář

Do utkání vstoupili aktivněji domácí fotbalisté. Ti prvních deset minut hosty ani nepustili s míčem na útočnou polovinu, žádnou větší šanci si ale v úvodním tlaku nevytvořili. 

Poté začali vystrkovat růžky i hosté, ti zaměstnávali Jiřího Letáčka v domácí brankce jen centry ze stran, se kterými si vždy brankář Pardubic dokázal poradit.

Až ve 27. minutě musel pořádně zasahovat hostující brankář Josef Řehák. Čelůstka se uvolnil na levé straně a našel nohu Pavla Černého. Ten byl zády k brance, a tak ještě přihrál Proskovi, jehož pokus k pravé tyči brankář lapil do rukavic.

Už to vypadalo, že se do kabin půjde za bezbrankového stavu, domácí ale dvě minuty před koncem poločasu udeřili. Pfeifer dostal skvělý pas za obranu na levém křídle, poslal míč na pokutového území, kde byl znovu Jan Prosek a ten už se tentokrát prosadil - 1:0!

Deset minut po začátku druhé půle měli hosté největší šanci na vyrovnání. Po ruce Tomáše Čelůstky se totiž k penaltě postavil Pavel Pilík, jeho střelu k pravé tyči ale Jiří Letáček vychytal!

Jen pár minut poté mohli jít domácí do dvoubrankového vedení po rohovém kopu Hlavatého, ale Kohút tečoval míč jen do brankáře Řeháka. Další velké šance utkání nenabídlo.

Pardubice tak zvítězily nad Vlašimí 1:0 a alespoň dočasně se posunuly na druhé místo tabulky. Vlašim poprvé v této sezóně poznala chuť porážky a se čtyřmi body je na páté příčce.