03.08.2019 | Matěj Vybíral | Zápas

Zbrojovka si připsala první výhru v sezoně, Sokolov zlomila ve druhé půli

Foto: fczbrno.cz
Sokolov - Fotbalová Zbrojovka slaví první vítězství v nové sezoně. V zápase 3. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY to dlouho vypadalo na další remízu, ale v 73. minutě se prosadil Bartolomeu a na jeho trefu navázal o pár minut později Eismann.
bez branek
73' Bartolomeu
79' Eismann
55' Glaser
60' Červenka
90' Machek
52' Bariš
90' Zikl
Sestavy
Jakub Dvořák I. – Hošek, Wermke (76. Štursa), Machek, Selnar (63. Kopřiva) – Glaser, Štípek (80. Fišer), Šmehyl, Jakub Dvořák II. – O. Ševčík, Červenka.
Na lavičce: Šiman, Čihák, Ruml, Vávra
Trenér: František Šturma
Floder – Kotula, Pavlík, Kryštůfek, Eismann – Bariš, A. Fousek (67. O. Vintr), Sedlák, Šumbera (70. Bartolomeu) – Růsek, Magera (90. Zikl).
Na lavičce: Halouska, Sukup, Šural, Přichystal
Trenér: Pavel Šustr
Rozhodčí: Hocek - Dobrovolný, Leška • Stadion: Stadion FK Baník Sokolov • Diváci: 1240

Komentář

Úvodní šanci si vytvořil v 15. minutě Baník. Po šikovné přihrávce Selnar zakončoval z úhlu proti vybíhajícímu Floderovi, který dokázal vytěsnit míč na rohový kop. Na druhé straně mohl udeřit Šumbera. Růsek se šikovně uvolnil na levé straně a vyslal přihrávku na spoluhráče před prázdnou branku, brněnský záložník ovšem v tísni nasměroval balon pouze do tyčky. 

Skóre neotevřela ani příležitost po centru Selnara. Brněnská obrana si zvládla pohlídat nabíhajícího Červenku a odklidila míč na rohový kop. Další šanci už první poločas nepřinesl a do šaten se šlo za bezbrankového stavu. 

Zbrojovka se radovala z gólu v 59. minutě, ovšem ruce brněnských hráčů šly zase rychle dolů. Dvořák vyrazil střelu z pravé strany a dorážka do prázdné branky nemohla platit kvůli ofsajdu. Brno se však nakonec přeci jen dočkalo. Střídající Robert Bartolomeu po třech minutách na hřišti obdržel pas na pravou stranu a střelou přes obránce k bližší tyči nedal Dvořákovi šanci.

O šest minut později to už bylo 2:0 pro hosty. Přihrávka z pravé strany propadla na nabíhajícího Pavla Eismanna, který z hranice vápna vypálil nechytatelně k levé tyčce. Sokolov mohl v nastavení alespoň snížit, nehlídaný Hošek ale nedokázal využít stoprocentní šanci, trefil jen tyč. Baník je tak s jedním bodem stále poslední, Zbrojovka se posunula na třetí pozici.