03.08.2019 | Matěj Vybíral | Zápas

Jihlava i přes neproměněnou penaltu loupila v Třinci, ten dohrával v deseti

Foto: fcvysocina.cz
Třinec - Fotbalisté Jihlavy v nové sezoně stále neprohráli. Ve 3. kole FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY dokonce zvítězili na hřišti Třince 1:0 díky gólu Klobásy. V zápase nahoru-dolů přitom dlouho nedokázali vstřelit gól. Ve druhé půli viděl červenou gólman Adamuška a domácí dohrávali v deseti, Vaculík ale penaltu zahodil.
bez branek
72' Klobása
43' Gáč
51' Adamuška
90' Janoščín
90' Arroyo
bez karet
Sestavy
Adamuška – Omasta, Bedecs, Gáč, Janoščín – Valenta, R. Vaněk I. – Hlúpik (79. Cienciala), Machalík (79. Wojnar), Arroyo – Kubala (52. Chmiel).
Na lavičce: Kušnír, Samiec, Nieslanik
Trenér: Svatopluk Habanec
Vejmola – J. Pavlík, Tlustý, Tijani, F. Novotný – Vaculík, Fortelný – Mikuš (63. Javůrek), Jakub Rezek (86. Lacko), Smejkal (90+2. Křivánek) – Klobása.
Na lavičce: Veselý, Pavlík, Vedral
Trenér: Radim Kučera
Rozhodčí: Dorušák - Horák, Mikeska • Stadion: Stadion Rudolfa Labaje • Diváci: 1497

Komentář

První pokus vyprodukovali hosté už po pěti minutách. Novotný našel na pravé straně Fortelného, jehož rána o kousek přelétla břevno. Šanci si vypracovali také Slezané. Hlúpik prudce přihrával na zadní tyč na skluzujícího Arroya, který však přes clonícího obránce nedokázal zakončit do prázdné branky. 

Ve 30. minutě se musel zaskvět gólman Adamuška. Novotný ho prověřil tvrdou ranou pod břevno, ale třinecký brankář byl na svém místě včas a vytěsnil míč na rohový kop. O chviličku později byla Jihlava ještě blíže ke gólu. Klobása obdržel balon za obranu a vybíhajícího Adamušku přeloboval, ovšem na poslední chvíli se stihl vrátit obránce Omasta a míč před brankovou čárou odkopl. 

Hned po přestávce se děly zajímavé věci před třineckou brankou. Vysočina založila rychlý protiútok a vybíhající Adamuška fauloval v gólové šanci Vaculíka, načež mu sudí ukázal přímou červenou kartu a hosté měli navíc k dispozici penaltu. 

Míč si na puntík postavil Lukáš Vaculík, do branky přišel střídající František Chmiel. Jihlavský kapitán velikou příležitost na otevření skóre zahodil, jelikož domácí svatyni přestřelil.

Třinec zahrozil i v deseti. Valenta uvolnil Arroya, jenž rázem šel sám na Vejmolu, ale ten jeho pokus skvěle vykopl. Do brejku šla také Jihlava, přečíslení dvou proti jednomu ale skončilo pokaženou přihrávkou Javůrka. 

Vysočinu však nakonec špatná produktivita nemrzela, rozhodující trefu zařídil Stanislav Klobása, když v 72. minutě dostal pas do vápna, udělal si prostor ke střele a zamířil přesně k levé tyčce. Oslabení Slezané už odpověď nenašli a po porážce jim zůstaly čtyři body. Naopak Jihlava se posunula do čela tabulky, má sedm bodů.