04.08.2019 | Matěj Vybíral | Zápas

Varnsdorf v divoké přestřelce remizoval s Chrudimí 3:3

Foto: fkvarnsdorf.cz
Varnsdorf - Zápas Varnsdorfu s Chrudimí ve 3. kole FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY nabídl gólové hody. Nakonec utkání skončilo remízou 3:3. Do vedení je poslal Rudnytskyy, ale hosté díky gólu Froňka z penalty a zásahu Dostálka otočili kolem pauzy vývoj utkání ve svůj prospěch. Na druhý gól ovšem bleskově odpověděl Breda, který vrátil o chvíli později svým druhým gólem v zápase vedení domácím. Jenže v 81. minutě i hosté našli svého dvougólového střelce, srovnal Froněk.
23' Rudnytskyy
56' Breda
68' Breda
42' Froněk (pen)
49' Dostálek
81' Froněk
41' Richter
72' Kubista
87' Bláha
27' Janoušek
77' Kesner
88' Froněk
Sestavy
Samoel – M. Richter, Heppner, Bláha, D. Breda (83. Ondráček) – Kazda, Barac (74. Finěk), Micovčák (51. Schön), M. Kubista – Rudnytskyy, Kocourek.
Na lavičce: Vaňák, Rudzan, Minsung, Novák
Trenér: David Oulehla
Mrázek – Hlavsa, Hynek (69. Sulík), Dostálek (83. Ujec), Froněk (90. Mastík) – Rybička, Řezníček, Kesner, Janoušek – Krčál, Vencl.
Na lavičce: Zíma, Drahoš, Langr
Trenér: Jaroslav Veselý
Rozhodčí: Ginzel - Hurych, Klupák • Stadion: Městský stadion v Kotlině • Diváci: 805

Komentář

Varnsdorf vstoupil do utkání aktivněji a zahrozil už po dvanácti minutách. Do odraženého míče po rohovém kopu se opřel David Breda a jen o centimetry minul hostující branku. O chvíli později se už domácí dočkali. Na centr z levé strany si naběhl Pavol Rudnytskyy a hlavou otevřel skóre. 

V závěru první půli převzala iniciativu Chrudim a po závaru v pokutovém území vybojovala penaltu. Míč si postavil na puntík Tomáš Froněk a bez problémů srovnal. Do kabin se tak šlo za stavu 1:1. 

A jak skončil první poločas, tak začal i druhý. Prudký centrovaný míč na zadní tyč dokázal Tomáš Dostálek ve skluzu dopravit do sítě a Východočeši rázem vedli. Náskok však hosté udrželi jen sedm minut. David Breda rozehrál přímý kop nejlépe, jak je to možné. Z pozice těsně za hranicí vápna zamířil mimo dosah Mrázka – 2:2.

V 68. minutě Varnsdorf dokonce otočil skóre. Petr Heppner a David Breda předvedli pohlednou kombinaci, na jejímž konci druhý jmenovaný vypálil a tečovaný pokus skončil až v síti. 

To ovšem nebylo ani zdaleka vše. Hosté mohli srovnat ze samostatného úniku, ale Matěj Kubista zatáhl za záchrannou brzdu. Počínal si však nedovoleně a za zmaření velké brankové příležitosti viděl přímou červenou kartu.

Chrudim početní výhodu v 81. minutě využila. Domácí nedokázali dopravit balon do bezpečí, naopak se k němu dostal nebezpečný Tomáš Froněk, který krásným lobem přes Samoela zařídil svým druhým gólem v zápase bod pro hosty za konečnou remízu 3:3.