09.08.2019 | Matěj Vybíral | Zápas

Šlágr kola mezi Jihlavou a Duklou rozhodl v závěru domácí Klobása

Foto: fcvysocina.cz
Jihlava - Souboj vedoucí Jihlavy proti třetí Dukle dlouho nenabízel šance ani góly. To platilo až do 88. minuty, kdy rozhodl o důležitých třech bodech pro domácí Stanislav Klobása. Vysočina tedy zůstává na čele už s deseti body a upevnila si vedení v tabulce FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY.
88' Klobása
bez branek
15' Novotný
45' Vaculík
79' Klobása
90' Fortelný
34' Doumbia
65' Piroch
Sestavy
Vejmola – J. Pavlík, Tlustý, Tijani, F. Novotný – Vaculík, Fortelný – Javůrek (77. Mikuš), Jakub Rezek (65. Lacko), Smejkal (90. Křivánek) – Klobása.
Na lavičce: Veselý, Pavlík, Vedral, Beltrán
Trenér: Radim Kučera
M. Hruška – Kozma, Piroch, Chlumecký – Kovaľ, P. González (85. Ayong), Doumbia, Preisler (70. D. Souček) – Daniel Tetour – Lu. Holík, Hadaščok (46. Krunert).
Na lavičce: Rada, Douděra, Jakab, Bezdička
Trenér: Roman Skuhravý
Rozhodčí: Petřík - Dobrovolný, Dohnálek • Stadion: Stadion v Jiráskově ulici • Diváci: 1139

Komentář

Úvod utkání se nesl ve znamení rohových kopů, z nich však nepřišla šance ani na jedné straně. Zahrozit mohl ve 23. minutě Stanislav Klobása, který obral o míč gólmana Hrušku, ale akci zbrzdil a jeho následná hlavička po centru Javůrka skončila nad brankou.

Na druhé straně zakončoval z levé straně Preisler, ovšem nezamířil přesně. Skóre neotevřel ani Hadaščok, jehož pokus byl sražen. Na druhé straně si v závěru první půle musel připsat zákrok Hruška, ale pokus Jakuba Rezka pokryl.

Dukla mohla vstřelit první gól po chybě Vejmoly, který namazal míč Krunertovi, jenže ten netrefil odkrytou branku Vysočiny. Gólman Vejmola si vzápětí připsal i důležitý zákrok, když vychytal únik Holíka. Ten si šikovně naběhl mezi stopery, ale v tutovce neuspěl.

Na druhé straně pálil po rohovém kopu Fortelný, ale Hruška balon dokázal vyrazit stejně tak jako ránu Smejkala o chvíli později.

Body se však nakonec nedělily, v samotném závěru v 88. minutě se prosadila Jihlava. Smejkalův centr tečoval Piroch přesně ke Stanislavu Klobásovi, jenž se rychle zorientoval a povedenou střelou propálil Hrušku. Hosté už srovnat nestihli, tři body tak bere Vysočina.