10.08.2019 | Daniel Ryl | Zápas

Vyšehrad zdolal dvěma trefami Čvančary Sokolov

Foto: slavojvysehrad.cz
Praha – Nováček FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY z Vyšehradu slaví druhé letošní vítězství! Pražané zdolali zásluhou dvou branek Čvančary 2:1 Sokolov, který tak stále čeká na první letošní triumf. Vše podstatné se na stadionu Evžena Rošického stalo po změně stran.
56' Čvančara
74' Čvančara
70' Vávra
72' Čvančara
75' Laňka
90' Drozda
43' Vahala (trenér brankářů)
63' Machek
72' Červenka
90' Šmehyl
Sestavy
Otáhal – Šandera, Švejdík, Žežulka, V. Mareš – Pouček (86. Veselý), Drobílek, Brejcha, Verner, Laňka (75. Vejvar) – Čvančara (88. Drozda).
Na lavičce: Dočekal, Pardubský, Freit, Rataj
Trenér: Roman Veselý
Jakub Dvořák I. – Šmehyl, Hošek, Machek, Kopřiva (61. Štursa) – Štípek, Selnar (61. Vávra), Glaser, Jakub Dvořák II. – O. Ševčík, Červenka (76. Wermke).
Na lavičce: Šiman, Čihák, Šulc, Fišer
Trenér: František Šturma
Rozhodčí: Houdek – Myška, Klupák • Stadion: Stadion Evžena Rošického • Diváci: 405

Komentář

Kdo na strahovský stadion dorazil s mírným zpožděním, rozhodně litovat nemusel. Oba týmy se do utkání dostávaly pozvolna a úvod zápasu byl plný faulů, nepřesných přihrávek i nepřesné koncovky. Čekání na první střelecký pokus ukončil až Tomáš Čvančara, jehož dalekonosná střela v osmé minutě nenadělala Jakubu Dvořákovi velké problémy. Domácí útočník byl i v dalším průběhu první půle největší hrozbou, zato o deset minut později o sobě dal vědět na druhé straně Jakub Selnar, jehož zajímavá střela mířila těsně vedle pravé tyče.

Domácí Tomáš Čvančara pokračoval v aktivitě, dostal několik pěkných pasů, ale nezužitkoval ani jeden. Ne, že by Vyšehrad ani Sokolov nepředvedly pěkné kombinace, jenže když už se oba týmy dostaly k vápnu soupeře, v drtivé většině případů skončila útočná akce nepřesným finálním centrem. S přibývajícími minutami převzal otěže zápasu Sokolov, který byl nebezpečnějším týmem.

Nejprve jedovatě vystřelil Jakub Selnar, jehož střelu vyrazil Martin Otáhal pouze před sebe. O několik vteřin později vyšla zpoza velkého vápna další nebezpečná střela, kterou domácí brankář tentokrát odvrátil na rohový kop. Na druhé straně pro změnu pálili v zajímavé pozici nepřesně Denis Laňka a Vojtěch Šandera, a proto se šlo do kabin za stavu 0:0.

Čekání na první gól trvalo ve druhé půli jen pět minut, ale radost Sokolova trvala pár vteřin. Zakroucený centr Davida Štípka z rohu vápna si do branky nešťastně srazil Martin Otáhal, ale sudí Jiří Houdek odpískal ofsajd. O pár minut později zakroutil míč nad břevno Jakub Kopřiva, na kterého zareagoval na druhé straně Lukáš Pouček tvrdou střelou a do té doby nejvýraznější šancí Vyšehradu, kterou vyrazil Jakub Dvořák na roh. Na rohový kop si však výborně naběhl Tomáš Čvančara, který zůstal ve vápně zcela nehlídaný a bezpečně uklidil míč za záda sokolovského brankáře.

Krátce nato mohl ve vápně odpovědět Jakub Kopřiva, ale ve stoprocentní šanci centrovaný míč z první netrefil. Mrzet ho to nemuselo, protože o pár desetin vteřin později se parádní zakroucenou střelou na zadní tyč prosadil zpoza vápna Stanislav Vávra – 1:1. Okamžitě po rozehrávce se mohlo skóre změnit znovu. Chyba Baníku skončila střelou, kterou vyrazil Jakub Dvořák jen před sebe, ale Tomáš Čvančara nedokázal míč ve stoprocentní šanci usměrnit do sítě.

Letní posila z italského Empoli si spravila chuť o pár minut později. Míč se z pravé strany dostal po odrazu až na nohu Tomáše Čvančary, který ji srazil do sítě sítě Sokolova – 2:1. Závěr utkání přinesl ještě výrazný tlak Sokolova, s nímž však přišla i četná střídání, mnoho faulů a žlutých karet. Z dalších centrů a závarů hosté neudeřili, a když v nastavení neproměnil přímý kop z gólové pozice Stanislav Vávra, mohli se z těsného vítězství radovat domácí.