17.08.2019 | Matěj Vybíral | Zápas

Valenta zařídil Třinci v poslední desetiminutovce remízu s Hradcem

Foto: Aleš Vladyka (mfkchrudim.cz)
Třinec - Fotbalisté Hradce Králové v 5. kole FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY zavítali na hřiště Třince. Domácí dvakrát v řadě nebodovali, v pátém kole ale remizovali s Hradcem Králové 1:1. Hosté šli ve druhém poločase do vedení po góly Vlkanovy, ale za Třinec v 83. minutě srovnal Valenta.
84' Valenta
48' Vlkanova
16' Bedecs
62' Cienciala
78' Gáč
85' Arroyo
90' Kušnír
90' Kubala
90' Valenta
63' Kvída
Sestavy
Adamuška – Omasta, Bedecs, Gáč, Janoščín (46. Kušnír) – R. Vaněk I. (61. Valenta) – Hlúpik, Machalík, Cienciala (81. Wojnar) – Arroyo, Kubala.
Na lavičce: Chmiel, Janošík, Samiec, Nieslanik
Trenér: Svatopluk Habanec
Ottmar – Urma, Vlkanova (81. Doležal), Djurdević (90. M. Černý), Kvída – Ch. Frýdek, Zbrožek, Martinec – Prekop (58. Firbacher), Kopečný, Jukl.
Na lavičce: Vízek, Soukeník, Matoušek, Procházka
Trenér: Zdenko Frťala
Rozhodčí: Petřík - Dresler, Lakomý • Stadion: Stadion Rudolfa Labaje • Diváci: 842

Komentář

Hradec Králové po vysoké výhře 8:0 s Varnsdorfem nevstoupil do duelu špatně ani na půdě Třince. V 17. minutě totiž domácí Bedecs fauloval v pokutovém území Kvídu a Votroci kopali penaltu. Z té ovšem skóre neotevřeli, Emil Prokop nasměroval míč k pravé tyči, kam však skákal i gólman Adamuška, jenž si poradil také s dorážkou. 
Žádné jiné šance první půle nenabídla, branku sice ohrozil krkolomným pokusem Martinec, ale Adamuška si poradil. Do šaten se tak šlo za bezbrankového stavu.

Hned po přestávce ovšem otevřeli skóre hosté. Jukl se uvolnil na pravé straně, jeho střelu ještě brankář Adamuška vyrazil, ale odražený balon si našel volný Adam Vlkanova, který už měl jednoduchou práci. 

Navýšit náskok Hradce mohl Frýdek, jenž utekl domácí obraně po levé straně, zkoušel technické zakončení, které třinecký gólman vytěsnil mimo tři tyče.

Zdálo se, že hosté si už vedení pohlídají, ale v 83. minutě udeřil Třinec z první velké šance. Kušnír odcentroval z levé strany, v pokutovém území byl špatně hlídaný Jiří Valenta a hlavou dokázal srovnat na 1:1.

A to nebylo vše! Zvrátit zápas na stranu hostů mohl v 90. minutě Frýdek, technickou střelou z hranice vápna však minul o pár centimetrů třineckou svatyni. Z gólů se v nastavení radovali domácí, po rohovém kopu napálil míč z voleje do branky Kušnír, rozhodující trefu však sudí odvolali kvůli ofsajdu. Oba celky tak remízu 1:1 berou bod.