17.08.2019 | Michal Chadim | Zápas

Prostějov přišel ve Vítkovicích o dvoubrankový náskok během dvou minut

Foto: mfkv.cz
Vítkovice - Vítkovice remizovaly v 5. kole FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY s Prostějovem 2:2. Prostějov se v prvním poločase ujal vedení, když vedoucí branku vstřelil Janíček. Po pauze na 2:0 zvýšil Lutonský. Jenže o další čtyři minuty později už svítilo na ukazateli nerozhodné skóre. Za domácí totiž bleskově odpověděl Kovařík, na kterého o chvíli později navázal Matěj.
70' Kovařík
72' Matěj
21' Janíček
68' Lutonský
73' Kovařík
22' Pašek
48' Koudelka
87' Biolek
90' Onofrej (asistent trenéra)
Sestavy
Květon – Stříž (54. Suchan), V. Cverna, Mikula, Surzyn – Matěj (85. Buchvaldek), Kania, Motyčka, Matoušek (62. Martišiak), Holiš – M. Kovařík.
Na lavičce: Simkanič, Klusák, Chvěja, Praus
Trenér: Jiří Balcárek
Bréda – Zapletal, Schuster, Janíček, Biolek – Lutonský (82. Šteigl), Kotouč (46. Pernackyj), Sus, Koudelka, Píchal (77. Rolinc) – Pašek.
Na lavičce: Mucha, Kiška, Korovikov, Střeštík
Trenér: Oldřich Machala
Rozhodčí: Vojkovský - Mikeska, Bureš • Stadion: Městský stadion Ostrava-Vítkovice • Diváci: 470

Komentář

Vítkovičtí fotbalisté zůstali v úvodu zápasu myšlenkami nejspíš v šatně, neboť hned v první minutě nechali na pravé straně hodně prostoru hostujícímu Paškovi, který nebezpečnou střelou trefil břevno domácí brány. Tato nebezpečná situace domácí hráče nabudila k větší aktivitě, kterou ale nedokázali proměnit ve vstřelení branky. Největší šanci měl po rohovém kopu Motyčka, který hlavičkou protáhl gólmana Brédu. V 16. minutě se do další šance dostal domácí Matoušek, ten pro změnu hlavičkoval pouze doprostřed hostující brány.

Když se domácí hráči nedokázali z několika šancí prosadit na své straně, tak přišel trest na té druhé. Na jeden z mnoha rohových kopů Prostějova si naskočil hlavou Tomáš Janíček a míč umístil přesnou hlavičkou na bližší tyč. Hosté se tak z první větší šance dostali do překvapivého vedení 1:0. V závěru prvního poločasu se do tří šanci dostal hostující David Pašek, který ale ani jednu nedokázal umístit mezi tři tyče domácí brány. Po prvním poločase tak hráči odcházeli do šaten s vedením Prostějova 1:0.

Druhá polovina byla od úvodních minut z obou stran hodně rozpačitá, neboť k vidění bylo plno nepřesností v přihrávkách a hra se kouskovala zbytečnými útočnými fauly. Když už se dokázali hráči na jedné či druhé straně dostat do zakončení, tak si s nimi dokázali poradit oba gólmani.

Rozhodující momenty druhého poločasu přišly kolem sedmdesáté minuty, kdy nejprve využil zaváhání domácí obrany Milan Lutonský a hosté pomalu a jistě kráčeli za třemi body. Z omylu je ale vyvedli domácí dvěma povedenými akcemi, kdy nejprve Marián Kovařík a o dvě minuty později Jan Matěj zařídili vyrovnání.

Oba týmy se pak v závěrečných minutách snažily o strhnutí zápasu na svou stranu, ale ani jednomu z týmů se rozhodující třetí branku přidat nepodařilo. Zápas tak skončil remízou 2:2.