20.08.2019 | Zdeněk Kamínek ml. | Rozhovory

Neskládáme zbraně, není to katastrofa, nezoufá ústecký Písačka

Foto: fkusti.cz
Ústí nad Labem – V páteční předehrávce 5. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY podlehli fotbalisté Ústí nad Labem Pardubicím 0:1. Jednalo se o první domácí porážku Army proti Východočechům od sezóny 2015/2016. Prosadit se nepodařilo ani Matyáši Písačkovi, který v 15. minutě hlavičkoval po rohu Miskoviče do připravené náruče brankáře Letáčka.

Naposledy 31. 5. 2014 podlehli tehdejší hráči Army Pardubicím 0:1. Od té doby tradovala domácí neporazitelnost ve vzájemných soubojích v Ústí nad Labem i Pardubicích. Vše se změnilo po více než pěti letech, když 16. 8. 2019 Východočeši stejným poměrem udolali svého soka na jejich stadionu. „Věděli jsme, že Pardubice budou těžký soupeř, prohra je ale zklamání. Myslím si, že první poločas neměl ani jeden tým žádné větší šance, byla to spíše nakopávaná. Rozhodl vstup do druhé půle, kdy jsme nechali spadnout míč na našem vápně a Pavel Černý se dobře trefil. My takové štěstí neměli, trefili jsme břevno. Podle mého názoru jsme horší tým nebyli, jsme zklamaní a budeme muset zvítězit venku. Jediné plus na tom všem je, že alespoň děda vyhrál v divácké soutěži,“ zlehčil mírně prohru Army proti Pardubicím Matyáš Písačka.

„Jsem rád, že v Ústí nad Labem můžu být. Oproti ČFL je FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA fotbalovější a více mi to vyhovuje. Nevím, jestli jsem čekal nebo nečekal, že dostanu tolik prostoru, ale pracoval jsem. Konkurence na mém místě každopádně je,“ je si vědom dvaadvacetiletý levý obránce.

„Pět bodů v tabulce na úvod je málo. Nemáme ale za sebou ještě ani třetinu podzimní části. Neskládáme zbraně, i když to není úplně povedené, ale není to katastrofa a nevěšíme hlavy. V některých zápasech si myslím, že chybí zakončení a i trochu štěstí,“ smutnil bývalý hráč Slavoje Vyšehrad či Olympie Radotín.

Svěřence Aleše Křečka čekají nyní dva venkovní souboje, po Vlašimi zajíždí Arma do Varnsdorfu. „Obě utkání bychom chtěli vyhrát. Budeme pravděpodobně mírní favorité, což budeme muset potvrdit,“ nepřipouštěl další zaváhání Písačka.

bez branek
48' Černý
74' Krátký
81' Solil
83' Jeřábek
87' Prosek
90' Krejčí (asistent trenéra)
Sestavy
Tvrdoň – Strada, Brak, T. Vlček, Písačka – J. Peterka, D. Richter (52. M. Valenta), Miskovič (52. Bassey) – Drame, Matějka, Krátký (76. M. Bílek).
Na lavičce: Plachý, Jakubov, Jirkovský, Pimpara
Trenér: Aleš Křeček
Letáček – Prosek, Toml, Šejvl, T. Čelůstka – Jeřábek – Pfeifer (90+1. Mužík), Solil, Hlavatý, Kohút (79. Sokol) – P. Černý (69. Zifčák).
Na lavičce: Šmíd, Čihák, Kovář, Lee
Trenér: Jaroslav Novotný a Jiří Krejčí
Rozhodčí: Dorušák – Horák, Dohnálek • Stadion: Městský stadion v Ústí nad Labem • Diváci: 865