23.08.2019 | Ondřej Novotný | Zápas

Hradec Králové rozhodl o výhře nad Chrudimí už v prvním poločase

Foto: fchk.cz
Hradec Králové – Východočeské derby pro Hradec Králové! Votroci v rámci 6. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY porazili na domácí půdě Chrudim 2:0, když o své výhře rozhodli už v průběhu prvního poločasu. Střelecky se prosadili Erik Prekop a Jakub Martinec.
12' Prekop
34' Martinec
bez branek
17' Kopečný
30' Šípek
37' Jukl
40' Zbrožek
41' Kesner
56' Vašulín
63' Sulík
(po utkání) Mrázek
Sestavy
Ottmar – Kopečný, Kvída, Martinec, Urma – Zbrožek, Jukl (39. Djurdjević) – Šípek (65. Procházka), Vlkanova, Frýdek (77. Doležal) – Prekop.
Na lavičce: Vízek, Soukeník, Černý, Firbacher
Trenér: Zdenko Frťala
Mrázek – Řezníček (15. Mastík), Vencl (52. Sixta), Drahoš, Krčál, Hlavsa – Kesner, Janoušek, Sulík, Froněk (70. Rybička) – Vašulín.
Na lavičce: Zíma, Luong, Čáp, Ujec
Trenér: Jaroslav Veselý
Rozhodčí: Pechanec – Kříž, Vodrážka • Stadion: Všesportovní stadion • Diváci: 1110

Komentář

Postavení v tabulce hovořilo před zápasem o jeden bod lépe pro hostující Chrudim. A to jakoby se podepsalo také na prvních minutách hry, kdy z ní měli více právě hostující hráči. Jenomže všechno se změnilo už ve 12. minutě, a to po rohovém kopu Hradeckých, který hlavičkou na zadní tyč úspěšně zakončoval Erik Prekop.

Rohový kop pak úřadoval podruhé, respektive to byl brankář chrudimského celku Mrázek, který se pouze musel ohlédnout, když zakončoval další standardní situaci tentokrát osamocený Jakub Martinec. Poslední minuty první půle pak přinesly na hrací ploše poměrně velké emoce, strkanice a tři žluté karty.

A tento fakt možná zapříčinil, že druhá polovina utkání už byla pro diváky o něco méně záživnější. Světlým momentem byl občasný náznak ze strany Hradce, který ale často končil ještě před brankou, což neplatilo o břevně, které nastřelil domácí střídající Procházka.

Ze strany hostů naopak nic vážnějšího nepřišlo, posledních patnáct minut sice sympaticky zabrali, Hradečtí si ale bezpečně a nakonec i úspěšně dvoubrankové vedení pohlídali.