24.08.2019 | Adam Kodet | Zápas

Duel Prostějova s Třincem plný zvratů skončil remízou

Foto: fotbaltrinec.cz
Prostějov - Duel sousedů v tabulce, kteří doposud nasbírali jen pět bodů, nabídl velmi zajímavou podívanou. Třinec šel v prvním poločase do vedení. Domácí sice srovnali zásluhou Koudelky, který napravil chybu, když v první půli nedal penaltu. Ovšem vzápětí dostal druhou žlutou Janíček. Bedecs navíc pokutový kop proměnil, avšak Prostějov se nevzdal a v závěru srovnal na konečných 2:2.
53' Koudelka
81' Biolek
21' Valenta
59' Bedecs (pen)
29' Janíček
58' Biolek
58' Janíček
71' Kroupa
16' Bedecs
40' Valenta
56' Kušnír
73' Vaněk
Sestavy
Bréda – Kotouč (74. Střeštík), Schuster, Janíček, Sus – Biolek, Koudelka, Lutonský, Pašek (35. Rolinc) – Píchal (64. Šteigl), Kroupa.
Na lavičce: Mucha, Kiška, Pernackyj, Zapletal
Trenér: Oldřich Machala
Adamuška – Bedecs, Gáč, Kušnír – Machalík (84. Wojnar), R. Vaněk I. (87. Samiec), Valenta, Kubala (69. Cienciala), Hlúpik, Omasta – Arroyo.
Na lavičce: Chmiel, Janoščín, Janošík, Nieslanik
Trenér: Svatopluk Habanec
Rozhodčí: Dubravský - Batík, Dohnálek • Stadion: Stadion Za Místním nádražím • Diváci: 633

Komentář

Šesté kolo FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY proti sobě  svedlo celky, které nezažívají vydařený vstup do soutěže. Jedinou výhru totiž oba soupeři zaznamenali pouze v prvním kole. Hanáci strádají zejména doma, kde ve třech utkáních dokázali jen jedinkrát skórovat. A ani proti Třinci to dlouho nevypadalo, že se na tomto faktu bude něco měnit. A to zejména tehdy, když Koudelka neproměnil pokutový kop. V první půli totiž hru naprosto ovládali Slezané, kteří se po dobré kombinaci zásluhou Jiřího Valenty dostali v 21. minutě do vedení.

Třinec poté nadále ostřeloval Brédu ze všech pozic a prostějovský gólman musel předvést několik velmi kvalitních zásahů. Aktivní byl zejména střelec první branky Valenta, který zblízka hlavou jen trefil brankáře a těsně před koncem poločasu dalekonosným pokusem orazítkoval břevno. Dobře se prezentoval i Hlúpik, který svým rychlým pohybem a přesnými pasy nejednou zamotal hlavu domácí obraně. I přes jasnou nadvládu Třince se však odcházelo do útrob stadionu pouze za stavu 1:0 pro hosty.

O přestávce zřejmě proběhl v kabině Hanáků slušný tajfun, protože modrobílí vstoupili do druhé půle jako vyměnění. A za svou aktivitu byli odměněni krásným gólem Jana Koudelky, který se nejprve stahovačkou zbavil svých strážců a poté míč levačkou zakroutil přes obránce přímo k tyči. Třinec nebyl schopen se s míčem dostat do útoku, ale když se tak stalo, byla z toho druhá penalta zápasu. Imrich Bedesc si s ní poradil mazácky a střelou po zemi přímo k tyči nedal Brédovi šanci. Prostějov navíc přišel po druhé žluté kartě za protesty o obránce Janíčka.

Jenže Hanáci i v deseti nadále dominovali a zakládali jeden útok za druhým. Třinec najednou nevěděl, kde mu hlava stojí, ale Prostějovští dostávali své pověsti špatných zakončovatelů a ani Šteigl, ani Rolinc v dobrých pozicích nedokázali skórovat. Povedlo se to až v 81. minutě po rohovém kopu Koudelky.

K prvnímu zakončení se dostal Kroupa, Adamuška v brance ale vyčaroval neskutečný zákrok, jenže na dorážku Matěje Biolka už byl krátký. Prostějov tak vydoloval po remíze 2:2 tentokrát doma alespoň bod a Třinec mohou mrzet neproměněné šance z první půle, ve které mohl zápas dávno rozhodnout.