30.08.2019 | Ondřej Novotný | Zápas

Hradec Králové v televizním utkání porazil Jihlavu a přiblížil se jí v tabulce, Vlkanova nastřílel hattrick

Foto: fchk.cz
Hr. Králové – Fotbalisté Hradce Králové zvládli televizní předehrávku 7. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY a na domácím hřišti porazili druhou Jihlavu 4:2. Votroci přitom v utkání prohrávali po trefě Klobásy, ovšem poté vyrovnal Vlkanova a po změně stran domácí zápas rozhodli ve svůj prospěch. Hradec se tak posunul na třetí místo tabulky a snížil ztrátu na druhou Jihlavu na pouhý bod.
14' Vlkanova (pen)
66' Prekop
82' Vlkanova
88' Vlkanova
7' Klobása
84' Koubek
bez karet
52' Javůrek
73' Vedral
86' Fortelný
Sestavy
Ottmar – Kopečný, Kvída, Martinec, Urma – Zbrožek, Černý (57. Soukeník), Šípek (73. Firbacher), Vlkanova – Frýdek (57. Djurdevič), Prekop.
Na lavičce: Vízek, Doležal, Procházka
Trenér: Zdenko Frťala
Vejmola – Pavlík (80. Koubek), Vedral, Tijani, Javůrek – Smejkal, Fortelný, Lacko, Mikuš (74. Rezek) – Klobása, Jawo (63. Zoubele).
Na lavičce: Veselý, Svoboda, Vaculík
Trenér: Radim Kučera
Rozhodčí: Zelinka – Paták, Mikeska • Stadion: Všesportovní stadion • Diváci: 888

Komentář

Začátek zápasu se nesl hned v gólové radosti hostů, protože už v 7. minutě poslal Vysočinu do vedení Stanislav Klobása, jenž využil svého důrazu na malém vápně. Hradci se pak nedařilo dostat do zápasu, ale pomohla mu penalta na Kvídu. Tu s chladnou hlavou proměnil Adam Vlkanova, jenomže ani opět nerozhodný stav Votrokům vůbec nepomohl. Byla to totiž Jihlava, která tahala za delší konec pomyslného provazu. Hosté však své šance nedokázali převtělit v další vedoucí branku a bylo zřejmé, že by toho mohli ještě litovat.

Druhá půle začala v o hodně svižnějším tempu, hradecký Šípek sice nejprve nevyužil svůj samostatný únik. Zanedlouho však přišel z levé strany od Urmy povedený centr, který zamířil k zadní tyčce a tam už byl dorážející a nikým nehlídaný Erik Prekop. Vysočina se však hned mohla vrátit do hry, perfektní zákrok proti koncovce Klobásy ovšem předvedl brankář Ottmar, jenž míč vyrazil v pádu konečky prstů.

A tak přišla poslední desetiminutovka, která pro diváky přinesla nespočet zajímavého. Nejprve totiž vyslal další nadýchaný centr do vápna Urma, který našel hlavu nejmenšího hráče na hřišti. Adam Vlkanova v tu chvíli zvyšoval už na rozdíl dvou branek. Reakce hostů přišla hned vzápětí, kdy byl po přízemním centru z pravé strany nehlídaný Matěj Koubek, který vrátil Jihlavu zase hned do hry.

Slovo si ale o chvíli později vzal opět jednoznačný hráč zápasu Adam Vlkanova, který tentokrát z prostoru kousek za půlícím kruhem překonal dlouhým centrem vyběhnutého brankáře hostů. Hradecký ofenzivní hráč tím tak zkompletoval hattrick a výraznou měrou se nakonec podepsal pod tříbodový úspěch Východočechů. Vysočině totiž už na další teoretický zvrat prohry nezbýval v tu chvíli čas, z Hradce Králové tak odjela s prázdnou, zatímco Východočeši se posunuli tabulkou nahoru.