31.08.2019 | Matěj Vybíral | Zápas

Prostějov v deseti uhrál v Sokolově remízu

Foto: fksokolov.cz
Sokolov - Ani jednomu týmu se v prvních šest kolech nedařilo, Prostějov nasbíral šest bodů, Sokolov ještě o dva méně. Do utkání odstartovali lépe hosté, vedli už v 9. minutě. Další šance na obou stranách zůstaly nevyužity. Prostějovský Pernackyj si nechal dát druhou žlutou kartu a Baník hrál přesilovku, kterou zužitkoval k vyrovnání. Ve svém prvním zápase za Západočechy se prosadil Ondřej Machuča, jenž přestoupil z Liberce.
68' Machuča
9' Píchal
39' Čihák
55' Machuča
70' Štípek
90' Čihák
10' Pernackyj
14' Biolek
47' Pernackyj
68' Onofrej (asistent trenéra)
70' Píchal
70' Lutonský
70' Bréda
73' Kroupa
89' Rolinc
Sestavy
Šiman – Šmehyl, Hošek, A. Čihák, Jakub Dvořák II. – Machuča, Glaser (59. Štursa) – Štípek (87. O. Ševčík), Vávra (46. Kopřiva), Selnar – Červenka.
Na lavičce: Dvořák I., Mejdr, Šulc, Fišer
Trenér: František Šturma
Bréda – Střeštík (71. Kroupa), Janíček, Schuster, Pernackyj – Biolek, Lutonský, Koudelka, Pašek – Píchal (81. Rolinc), Šteigl (51. Kotouč).
Na lavičce: Mucha, Kiška, Zapletal
Trenér: Oldřich Machala
Rozhodčí: Hanousek - Kříž, Váňa • Stadion: Stadion FK Baník Sokolov • Diváci: 540

Komentář

Hosté se ujali vedení už v 9. minutě. Z levého křídla přišel centr do pokutového území, důrazný David Píchal se protlačil k míči a nasměroval ho do sítě. Sokolov předvedl velkou chybu v obraně a navýšit vedení mohl Koudelka, sám před brankářem však přestřelil.

Vzápětí mohlo být srovnáno, Červenka v tísni našel volného Glasera, jehož tvrdá rána skončila jen těsně vedle branky. Druhým gólem neskončila ani šance Prostějova, centr Biolka by skončil v síti, jenže na brankové čáře zasáhl ve skluzu Šmehyl. Neprosadil se ani Koudelka ve své druhé šanci, když utekl po levé straně, ale Šiman jeho pokus pokryl.

Sokolov před koncem poločasu mohl srovnat, avšak trápila ho špatná produktivita. Selnarova střela byla nepřesná, po Štípkově centru zasáhl před Červenkou na poslední chvíli Janíček, a následně se neujala ani střela Vávry z dobré pozice, tu stačili hosté zablokovat.

Situaci domácím usnadnil Olexandr Pernackyj. Hned po přestávce si neodpustil druhý ostřejší zákrok a uviděl druhou žlutou kartu, načež musel předčasně do šaten. Baník tlačil a snažil se o vyrovnání, Selnar sám proti Brédovi ovšem neuspěl a střelu střídajícího Štursy Hanáci srazili.

V 68. minutě už Sokolov dokázal vyrovnat. Štípek přihrál na hranici pokutového území Ondřeji Machučovi, který vypálil přesně a při své premiéře za Baník zazářil gólem.

Prostějov si i v deseti mohl vzít vedení zpět, Koudelka utekl domácí obraně, ale příliš váhal a brankář Šiman mu balon uzmul. Rozhodnout duel mohl druhým gólem Ondřej Machuča, střelou z vápna však těsně minul hostující branku. V nastavení ještě obdržel za odkopnutí míče druhou žlutou kartu domácí Čihák, ale to na výsledku 1:1 nezměnilo nic.