31.08.2019 | Matěj Vybíral | Zápas

Zbrojovka veze z Třince pouze bod

Foto: fotbaltrinec.cz
Třinec - Brno nedokázalo navázat na domácí vítězství s Vítkovicemi a v Třinci pouze remizovalo 1:1. Navíc muselo dotahovat, jelikož domácí vedli po trefě Akulinina, jenž se trefil ve svém prvním zápase za Slezany. Hosté srovnali zásluhou Jakuba Černína, který skóroval hlavou. Oba celky se tak musejí spokojit s bodem.
52' Akulinin
63' Černín
bez karet
31' Šural
77' Černín
Sestavy
Adamuška – Omasta, Gáč, Bedecs, Kušnír (73. Cienciala) – Machalík, Samiec – Arroyo (66. Janoščín), Valenta, Hlúpik – Akulinin (79. Tijani).
Na lavičce: Chmiel, Janošík, Wojnar, Kubala
Trenér: Svatopluk Habanec
Floder – Jakub Šural, Pavlík, Kryštůfek, Eismann – Štepanovský, Krška, Bariš (54. Černín), A. Fousek (55. Šumbera) – Růsek (46. Pachlopník), Pázler.
Na lavičce: Halouska, Sedlák, Magera, Přichystal
Trenér: Pavel Šustr
Rozhodčí: Cihlář - Hájek, Šimáček • Stadion: Stadion Rudolfa Labaje • Diváci: 722

Komentář

Oba týmy se snažily hrát od první minuty převážně útočně, ale akcím vždy kousek chyběl. Na zajímavé příležitosti se tak čekalo až do 38. minuty. To si míč pěkně pokryl Valenta a protlačil se až ke střele, která byla tečována a Floder si s ní musel poradit nadvakrát.

Šanci měl také hostující Štěpanovský, jenž si našel skákavý centr Šurala a tvrdou ranou z voleje pořádně prověřil Adamušku. Gólem neskončil ani závar před brněnskou brankou, míč propadl na zadní tyč, ale tam stál jeden z hostujících obránců. Do šaten se tak šlo za bezbrankového stavu.

V 52. minutě skóre otevřeli domácí. Luis Arroyo si naběhl za obranu, ovšem v tísni zakončit nedokázal. Ale dobře viděl naběhnutého Leonida Akulinina, kterému nahrál do nohy a ukrajinský útočník při svém prvním zápase za Třinec skóroval, vypálil po zemi k tyčce.

Vedení Slezanů však netrvalo dlouho. Zbrojovka srovnala v 64. minutě. Jakub Černín si po rohovém kopu naběhl na centr Šumbery a důraznou hlavičkou nedal Adamuškovi šanci.

Nakonec to byl Třinec, který mohl v závěru rozseknout duel ve svůj prospěch. Machalíkův centr z rohového kopu propadl až k Bedecsovi, jehož střela skončila pár decimetrů vedle Floderovy branky. Oba celky tak berou za remízu 1:1 bod.