01.09.2019 | Tomáš Secký | Zápas

Ústí nad Labem podruhé za sebou vyhrálo, Varnsdorfu nastřílelo tři góly

Foto: Tomáš Secký
Varnsdorf – Fotbalisté Ústí nad Labem po předchozí výhře ve Vlašimi uspěli i v dalším utkání. Tentokrát si vezou tři body z Varnsdorfu, když se v utkání prosadili hned třikrát. Severočeši se díky této výhře posunuli do horní poloviny tabulky, Varnsdorf je dál těsně nad sestupovými pozicemi.
bez branek
5' Bassey
32' Matějka
64' Bílek
21' Ngimbi
31' Bláha
36' Ondráček
42' Breda
72' Rudnytskyy
35' Peterka
88' Písačka
Sestavy
Samoel – Finěk, Ngimbi, Lehoczki, Heppner (38. Houser) – Bláha, Breda, Kocourek, Ondráček (54. Kazda), Rudnytskyy (78. Schön) – Micovčák.
Na lavičce: Vaňák, Barac, Kubista, Šimon
Trenér: David Oulehla
Tvrdoň – Krátký, Brak, Pimpara, Jakubov (87. Písačka) – Bílek, Miskovič (68. Valenta), Vlček – Peterka, Bassey, Matějka (76. Richter).
Na lavičce: Plachý, Strada, Drame, Prošek
Trenér: Aleš Křeček
Rozhodčí: Rejžek – Kotalík, Klupák • Stadion: Městský stadion v Kotlině • Diváci: 872

Komentář

Utkání začali lépe hostující hráči. Ti se dostali do vedení hned v páté minutě, když se z rychlého protiútoku dokázal prosadit nigerijský útočník Fortune Bassey. Na hřišti se poté dost přiostřilo. Hlavní sudí během první půle udělil celkem pět žlutých karet. Další slibnou situaci si Ústí nad Labem připravilo ve 24. minutě, kdy Miskovič zaměstnal Samoela. Ten však prudkou přízemní střelu vytáhl na roh a držel naděje svého týmu.

Nedovolený zákrok z 32. minuty si bude Varnsdorf dobře pamatovat. Na centr za obranu si naběhl Lukáš Matějka a zvýšil náskok svého týmu na 2:0. Domácí se snažili o rychlou odpověď, chyběla jim však přesnost ve finální přihrávce.

V druhé půli sáhl David Oulehla k brzkému střídání. Hru měl oživit Kazda. Ale bylo to opět Ústí nad Labem, které vsítilo třetí branku v utkání. Michal Bílek si naběhl za obranu na centr od Basseyho, zasekl míč pod sebe a uklidil ho po zemi k tyči. Střelec třetí branky mohl skórovat ještě jednou v 73. minutě, odkrytou branku ale minul.

Ústí nad Labem si tak po předvedené hře odváží z Varnsdorfu tři body a v tabulce se posunulo na šesté místo. Naopak Varnsdorf zůstává třináctý.