04.09.2019 | Jiří Paýr | Aktuální zprávy

Vlašim řeší neuspokojivé výsledky změnou trenéra

Foto: fcsbvlasim.cz
Vlašim – Fotbalisté Vlašimi, kteří se po sérii pěti porážek v řadě ocitli na poslední místě tabulky, sáhli ke změně na trenérském postu. Vedení klubu se domluvilo na ukončení spolupráce s trenéry Maškem a Hradeckým. Místo nich přicházejí k týmu Daniel Šmejkal a Vasil Boev.

O ukončení spolupráce s dvojicí trenérů vedení vlašimského celku informovalo své fanoušky v pondělí a před úterním tréninkem odhalilo jména nových trenérů. Tým povede jako hlavní trenér Daniel Šmejkal a asistentem bude Vasil Boev, který u týmu od bájné hory Blaník působil za trenéra Brabce. Délka kontraktu je stanovena do konce soutěžního ročníku 2020/2021.

Důvodem ukončení spolupráce s Michalem Maškem a Václavem Hradeckým jsou neuspokojivé výsledky, které Vlašim provází. Ze sedmi utkání Vlašim pouze jednou vyhrála a jednou remizovala a aktuálně jí patří poslední pozice.

Daniel Šmejkal je bývalý ligový střední obránce nebo záložník. Během své hráčské kariéry nasbíral celkem 196 zápasů a vstřelil sedmnáct branek. Dnes devětačtyřicetiletý trenér odehrál i deset utkání v dresu reprezentace České republiky a vstřelil tři branky.

Jako trenér Daniel Šmejkal vedl nejprve druholigový Baník Sokolov (2014-2016). Dalším angažmá na trenérské lavičce byly prvoligové Teplice, kde působil dva roky.