11.09.2019 | Martin Hruzík | Hráč měsíce

Hráč měsíce Klobása: Kdybych dával ze všeho gól, asi bych nebyl v Jihlavě

Foto: fcvysocina.cz
Praha – O hráči měsíce srpna ve FORTUNA:NÁRODNÍ LIZE nebylo pochyb. Stanislav Klobása se trefil ve všech zápasech a gólovou šňůru tak protáhl na šest utkání. Jihlavský útočník je navíc se sedmi brankami také nejlepším střelcem celé soutěže. Dobře seřízená měřidla přilákala rovněž pozornost zájemce z nejvyšší soutěže, ovšem Klobása zatím zůstává na Vysočině. "Osobně jsem v Jihlavě velmi spokojený, takže doufám, že pokud zůstanu, tak budeme až do konce hrát o postup," přeje si.

Stando, gratulace k zisku ceny pro hráče měsíce srpna. Co na ni říkáte?
Je to skvělé. Zaplaťpánbůh za ty góly, co dávám. Jen škoda, že nemáme více bodů. Ocenění si ovšem velmi vážím a děkuji za něj.

Minule cenu získal váš kolega Luděk Vejmola a říkal, že byste si ji zasloužil vy. Probírali jste to spolu?
Spíš jen úsměvně, dělali jsme si z toho srandu. Lůďa je výborný a všichni jsme mu to přáli.

Máte průměr jedné vstřelené branky na zápas, to jde, ne?
Šancí bylo ještě více, kdybych ale dával ze všeho gól, tak bych asi nehrál v Jihlavě. (úsměv) Ale vážně, jsem spokojený a budu jen rád, pokud to takto bude dál pokračovat.

Mimo úvodního kola jste se trefil ve všech šesti dalších zápasech. Kam to bude pokračovat?
Nejlépe do 30. kola a pak oslavit postup. Trenér však říká, že každá série jednou končí. Tak snad tu svoji natáhnu, co to jen půjde.

Zažil jste už nějakou podobnou?
Asi ne úplně takovou, že bych dal gól šest zápasů v řadě, ale v juniorské lize jsem nastřílel 23 branek. To je ovšem soutěž, která se s FORTUNA:NÁRODNÍ LIGOU nedá vůbec srovnávat.

Čím to je, že vám to nyní tak pálí?
Nedokážu si to vysvětlit, ale jsem rád, že to tak je. Je pravda, že chci dávat góly, takže se neustále cpu do vápna a snažím se stát na tom správném místě.

Padají v kabině už nějaké sázky?
Ne, to vůbec. Spíše bychom rádi udělali nějakou sérii vítězství.

Ligové týmy mají nedostatek útočníků, řešil jste zájem jiných klubů?
Byla tam jedna možnost, šlo však jen o nějaké to oťukávání, ale více se k tomu asi vrátíme až v zimě. Osobně jsem v Jihlavě velmi spokojený, takže doufám, že pokud zůstanu, tak budeme až do konce hrát o postup. Liga by pro mě poté byla určitě krokem kupředu a doufám, že si ji zahraji v Jihlavě.

Hrával jste i v mládežnických reprezentacích. Netrápí vás, že ještě nehrajete pravidelně nejvyšší soutěž?
Vinou zranění jsem to měl o dost složitější. Sám si užívám každý zápas, do kterého mohu nastoupit. Doufám, že mi zdraví vydrží a budu střílet branky, pak se do ligy snad dostanu.

Pojďme k Jihlavě. V tabulce jste až čtvrtí, je to zklamání?
Asi ano. Když to vezmu konkrétně, tak v Hradci se nám to sice nepovedlo, ale nějakou kvalitu jsme předvedli. Spíše mě mrzí zápas s Varnsdorfem, to se nám nepodařilo snad nic. A ono mít a nemít tři body v takto vyrovnané tabulce, to je skutečně velký rozdíl. Snad najedeme na vítěznou vlnu, trošku se uklidníme a dostaneme se do pater, kde bychom chtěli být.

Jak jste využili reprezentační pauzu?
Ve středu jsme odehráli pohár v Hostouni. Postoupili jsme, za což jsme rádi, protože ve třetím kole se můžeme těšit na Spartu. Ve čtvrtek a pátek jsme dobíjeli baterky a o víkendu dostali volno.

Konec září máte našlapaný – doma Chrudim a Brno, venku Žižkov, mezitím pohár se Spartou. Jak se na takový program těšíte?
Těším se na každý zápas. Zejména se Spartou to bude speciální. Je ovšem otázka, jak trenér rozloží síly, poněvadž budou v mistrácích hodně potřeba. Na druhou stranu Sparta je Sparta, s ní se nehraje každý rok.

Takže jste rád, že vám los přisoudil takového soupeře?
Mám hodně kamarádů Sparťanů, takže se na to hodně těším. Zároveň je to nějaké měřítko.

Je vám pětadvacet, čeho byste rád ve fotbale dosáhl?
Asi první ligy, rád bych ji pravidelně hrál. A kdyby to bylo tady v Jihlavě, bylo by to úplně super. A časem bych rád zkusil i zahraničí, například třeba nějakou nižší ligu v Německu.