14.09.2019 | Libor Kokoška | Zápas

Třinec v závěru zápasu senzačně otočil zápas s vyšehradem

Foto: fotbaltrinec.cz
Praha - Fotbalisté Vyšehradu prohráli v 8. kole FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY s Třincem 1:2. Domácí poslal do vedení v prvním poločase Nitrianský, ale za hosty v závěru druhého poločasu vyrovnal Kubala a těsně před závěrečným hvizdem otočil Samiec.
28' Nitrianský
81' Kubala
90' Samiec
31' Vejvar
84' Rothe
11' Omasta
70' Valenta
Sestavy
Otáhal – Šandera, Drozda, Nitrianský, T. Jablonský – Kozel (70. Žežulka), Rothe, Laňka (66. Drobílek) – Vejvar, Pouček – Mashike Sukisa (90. Veselý).
Na lavičce: Dočekal, Mareš, Pardubský, Verner
Trenér: Roman Veselý
Adamuška – Kušnír, Gáč, Bedecs – Machalík (85. Tijani), Omasta, Samiec, Valenta (79. Kubala), Hlúpik – Akulinin, Arroyo (46. Janoščín).
Na lavičce: Chmiel, Janošík, Vaněk, Wojnar
Trenér: Svatopluk Habanec
Rozhodčí: Hocek - Poživil, Leška • Stadion: Stadion Evžena Rošického • Diváci: 427

Komentář

Před zápasem bylo na hřišti cítit napětí, oba celky od sebe v druholigové tabulce dělil pouze rozdíl lepšího třineckého skóre. Jak Vyšehrad, tak i Třinec se navíc v předchozích zápasech výsledkově trápili. Ani jedem tým nedokázal navázat na povedený úvod do sezóny a postupně se oba kluby začaly propadat soutěžní tabulkou. Vyšehrad byl před zápasem na 12. místě, Třinec o příčku nad ním. 

Do utkání lépe vstoupili domácí fotbalisté, kteří měli zejména v první půlhodině hry navrch. Už ve 27. minutě se mohl radovat Milan Nitrianský, když se při svém debutovém startu v dresu pražského Vyšehradu gólově prosadil. Daniel Kozel ho totiž šikovnou přihrávkou od rohového praporku našel na hranici šestnáctky, načež vyšehradský obránce poslal prudkou přízemní střelu k pravé tyči, po které se třinecký gólman Jiří Adamuška jen marně natahoval. Do dvoubrankového úniku mohli jít domácí hráči, když Denis Laňka prostrčil míč za obranu na nabíhajícího Jana Vejvara, který z nadějné pozice tváří v tvář brankáři ale slezskou branku těsně přestřelil. 

Do druhého poločasu vstoupila lehce obměněná třinecká jedenáctka s velkou chutí vyrovnat. V 68. minutě se jí to povedlo, pro třinecké fotbalisty naneštěstí ale pouze z ofsajdové pozice, což neuniklo oku pomezního rozhodčího. Už to vypadalo, že by si Vyšehrad měl vedení v sobotním zápase udržet až do konce. V 81. minutě ale dostal parádní pas za obranu Filip Kubala, který si navíc kličkou do strany obešel vybíhajícího brankáře domácích Martina Otáhala a jednoduše zakončil do prázdné domácí branky. 

Rozhodující branku vsítili hosté ve druhé minutě nastavení. Po centru z pravé strany se do zakončení z hranice šestnáctky dostal Martin Samiec, který přízemní střelou k tyči otočil vývoj zápasu pro Třinec. Vyšehrad se sice ještě pokusil vyrovnat, do žádné vyložené příležitosti se ale během posledních pár minut zápasu nedostal.