14.09.2019 | Redakce | Zápas

Zbrojovka zvládla sledovaný městský souboj s Líšní, rozhodli Pázler s Magerou

Foto: fczbrno.cz
Brno - Zbrojovka zvítězila v 8. kole FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY ve sledovaném brněnském klání nad Líšní 2:0. O jedinou branku zápasu se ve 23. minutě postaral domácí Pázler. Líšeň mohla srovnat ve druhém poločase, ale Rolinek nezakončil. V závěru pak ještě přidal druhý gól akrobaticky Magera. Zápas na stadionu Srbská sledovalo přes osm tisíc fanoušků.
22' Pázler
84' Magera
bez branek
78' Šumbera
90' Sedlák
2' Hlavica
45' Reteno Elekana
Sestavy
Floder – Sedlák, Šmíd, Kryštůfek, Eismann – Štepanovský (64. Černín), Bariš, Vaněk, Šumbera – Růsek (60. Krška), Pázler (72. Magera).
Na lavičce: Halouska, Pavlík, Fousek, Přichystal
Trenér: Pavel Šustr
Šustr – Bačo, Hlavica, Jeřábek – Reteno Elekana, Ad. Čermák, Minařík (46. Rolinek), O. Ševčík (70. Fila), Bednář (44. Málek) – T. Machálek, Hladík.
Na lavičce: Vítek, Suchý, Demeter
Trenér: Miloslav Machálek
Rozhodčí: Klíma - Kotalík, Pečenka • Stadion: ADAX INVEST Arena • Diváci: 8122

Komentář

Úvod utkání jednoznačně patřil Zbrojovce. Po neproměněné šanci Šumbery přišela pětiminutovka, během které Zbrojovka zahrávala neuvěřitelný šest rohových kopů, ale k většímu ohrožení Šustra nedošlo. Změna skóre tak přišla až ve dvaadvacáté minutě. Lukáš Kryštůfek prokázal rysy tvůrce hry a krásným pasem našel nabíhajícího Jana Pázlera, který si tváří v tvář Šustrovi věděl rady - 1:0.

Líšeň mohla odpovědět takřka okamžitě, ale pokus Ševčíka skončil jen na břevně domácí brány. Na druhé straně pak zahrozil Vaněk, ale jeho pokus Šustr zastavit dokázal. Závěrečná šance Pázlera s Růskem gól nepřinesla a do kabin se tak šlo za stavu 1:0 pro domácí Zbrojovku.

Hned po čtyřech minutách druhého poločasu mohl tahat míč ze své sítě opět Šustr, ale Štepanovského překvapivá střela skončila na tyči. Líšenští zahrozili po akci z pravé strany, po které se míč odrazil před vápno k Ševčíkovi, ale ten nedokázal seřídit mířidla a Floderovu klec minul i podruhé. Líšeň se s ubývajícím časem osmělovala a nebýt zásahu spoluhráče, tak by dost možná Hladíkova střela posunula ukazatel skóre na 1:1.

Nicméně se tak nestalo a hosté pokračovali ve svém tlaku. Po jednom z centrů se do souboje dostal domácí brankář Floder a hostující Fila, který v souboji upadl a divákům na Srbské se hodně ulevilo, když sudí Klíma ukázal na odkop od branky a rázem mohli zahrozit domácí. Šest minut před koncem se do krásné kombinace pustilo duo Eismann - Vaněk a následný centr brněnského beka uklidil nůžkami do sítě střídající Lukáš Magera - 2:0. Brněnský velkoklub již vedení udržel a udržel doma i tři body.