14.09.2019 | Matěj Vybíral | Zápas

Prostějov ztratil dvoubrankové vedení, ale po divokém závěru přesto vyhrál

Foto: Radek Klier (fkpardubice.cz)
Prostějov - Fotbalisté Prostějova doma v 8. kole FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY zvítězili nad Varnsdorfem 3:2. Domácí v úvodním dějství vedli už o dvě branky díky Schusterovi a Střeštíkovi, ale po pauze snížil Micovčák a hosté i v devíti bez vyloučených Lehoczkého a Kocourka dokázali v závěru vyrovnat, jenže v nadstaveném čase rozhodl o výhře domácích Lutonský.
12' Schuster
28' Rolinc
90' Lutonský
54' Micovčák
90' Kubista
45' Lutonský
35' Barac
50' Kocourek
55' Houser
59' Lehoczki
76' Kocourek
Sestavy
Bréda – Lutonský, Schuster, Polák, Janíček – Koudelka, Střeštík (82. Dittmer), Slaměna, Rolinc (88. Kotouč) – Píchal (90. Zapletal), Pašek.
Na lavičce: Mucha, Kiška
Trenér: Oldřich Machala
Samoel – Houser, Heppner, Bláha, Lehoczki, Barac (78. Kubista), Micovčák (68. Kazda), Rudnytskyy (61. Breda), Kocourek, Finěk, Ngimbi.
Na lavičce: Vaňák, Novák, Ondráček, Šimon
Trenér: David Oulehla
Rozhodčí: Dorušák - Šimáček, Vodrážka • Stadion: Stadion Za Místním nádražím • Diváci: 490

Komentář

Prostějov vstoupil do utkání skvěle a už po dvanácti minutách otevřel skóre. Dlouhý centr na zadní tyči našel Aleš Schuster a hlavičkou zavěsil. Ve 28. minutě mohli být domácí ještě veselejší. Autové vhazování skončilo u Marka Střeštíka, jehož schovaná střela doputovala až za Samoela. 

I nadále dominovali domácí a třetí gól mohl přidat po přihrávce Lutonského Jakub Rolinc, jenže z dobré pozice těsně netrefil pravou tyč. Do kabin přesto šli Hanáci s dvoubrankovým vedením.

Po přestávce znovu zahrozil Prostějov. Rolinc v další dobré šanci přestřelil, vzápětí po dobrém pasu Lutonského trefil pouze brankáře David Píchal. Varnsdorf dokázal z ničeho nic snížit. Odražený míč po rohovém kopu napálil Erik Micovčák přesně k pravé tyči a zadělal na drama. 

Severočeši si však situaci výrazně zkomplikovali. Lehoczki zastavil unikajícího Rolince a uviděl přímou červenou kartu. A v 76. minutě šli hosté dokonce do devíti! Kocourek v rohu hřiště tvrdě sestřelil soupeře. 

Místo rozhodnutí zápasu ovšem přišla v 90. minutě pořádná zápletka, Varnsdorf totiž srovnal zásluhou Matěje Kubisty! Prostějov si však nenechal tři body protéct mezi prsty a v nastavení proti devíti duel rozsekl ve svůj prospěch. Milan Lutonský to vzal na sebe a průnik zakončil střelou k levé tyči. Domácí si tak utkání po vedení 2:0 velmi zkomplikovali, ale nakonec poráží Varnsdorf 3:2.