15.09.2019 | Michal Luxa | Zápas

Hradec Králové přibrzdil rozjetý Žižkov a posunul se na třetí místo

Foto: fchk.cz
Praha – Souboj týmů z horních pater tabulky mezi Žižkovem a Hradcem Králové vyzněl lépe pro hosty z východu Čech. Ti v hlavním městě zvítězili 2:1, když obě trefy zaznamenali už v průběhu prvního poločasu, kdy se trefili Robert Jukl a Dominik Soukeník. Za domácí pouze snižoval David Čapek. Žižkov tak nebodoval poprvé po čtyřech zápasech, naopak Hradec si připsal třetí výhru za sebou a posunul se na třetí místo v tabulce.
60' Čapek
37' Jukl
40' Soukeník
4' Švenger
75' Bazal
60' Kvída
75' Ottmar
85' Martinec
90' Zbrožek
90' Leibl
Sestavy
Švenger – Řezáč, Opluštil, Březina, Tusjak – Batioja (82. Petrlák), Súkenník – Urbanec (55. Čapek), Gil (55. Bazal), Martan – Diviš.
Na lavičce: Soukup, Maksić, Halgoš, Cabaña
Trenér: Zdeněk Hašek
Ottmar – Kopečný, Kvída, Martinec, Urma – Soukeník, Zbrožek, Jukl – Frýdek (85. Leibl), Prekop (65. Firbacher), Vlkanova (90. Šípek).
Na lavičce: Vízek, Černý, Doležal, Procházka
Trenér: Zdenko Frťala
Rozhodčí: Denev – Nádvorník, Klupák • Stadion: Seifertova ulice • Diváci: 1831

Komentář

Na úvodní větší šanci se čekalo do osmnácté minuty, kdy se k nebezpečné střele odhodlal Christián Frýdek, jehož pokus Milana Švengera vystrašil, ovšem žižkovský brankář si i se štěstím poradil. V sedmatřicáté minutě se Hradečtí poprvé radovali. Přesnou ranou zpoza pokutového území se prosadil Robert Jukl. Domácí gólman si sice na zakončení sáhl, ale inkasovanou branku už neodvrátil.

O tři minuty později se Votroci radovali podruhé, zaváhání obránců Viktorie potrestal Dominik Soukeník. Domácí mužstvo tak procházelo krizí, jelikož inkasovalo hned dvě branky do šatny.

Po poločase Hradec Králové uháněl do přečíslení, Adam Vlkonova vysunul Erika Prekopa, jenže situace skončila pouze rohovým kopem. O to více musela Votroky předešlá situace mrzet po hodině hry, kdy se Žižkovu podařilo snížit. Zkušený Radim Ottmar špatně načasoval výběh z branky, čehož využil David Čapek, jehož hlavička z malého vápna mířila do přesných míst.

Devět minut před koncem normální hrací doby se k centru odhodlal Christián Frýdek, který na zadní tyči našel nabíhajícího Jakuba Šípka, jenž měl před sebou odkrytou branku, ovšem hlavou stoprocentní šanci zahodil. V devadesáté minutě se faulu dopustil hostující Kristian Zbrožek. K přímému kopu se postavil David Březina, který z nadějné pozice trefil jen Miloše Konečného. Souboj týmů z horních pater tabulky lépe vyzněl pro Východočechy.