20.09.2019 | Matěj Vybíral | Zápas

Jihlavské hřiště nedobyto! Zbrojovka odjela po gólu v nastavení s prázdnou

Foto: fcvysocina.cz
Jihlava - Vysočina Jihlava ve šlágru 9. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY porazila doma Zbrojovku Brno 3:2 a potvrdila, že z jejího hřiště se body nevozí lehko. Za vítězstvím vykročili Jihlavští na přelomu obou poločasů zásluhou Jawa a nejlepšího střelce F:NL Stanislava Klobásy, soupeř sice dokázal vyrovnat, definitivní ránu mu ale v první minutě nastavení zasadil Tomáš Smejkal!
45' Jawo
46' Klobása
90' Smejkal
55' Vaněk
88' Růsek
16' Jawo
61' Lacko
73' Šmíd
79' Šumbera
Sestavy
Vejmola – Svoboda, Tlustý, Tijani, Javůrek – Fortelný (43. Lacko), Vaculík – Smejkal, Klobása (86. Jakub Rezek), Zoubele (90. Vedral) – Jawo.
Na lavičce: Veselý, Pavlík, Mikuš
Trenér: Radim Kučera
Floder – Jakub Šural, Šmíd, Kryštůfek, Eismann – Bariš, Vaněk – Štepanovský (64. Krška), Přichystal (46. Růsek), Šumbera – Pázler (54. Magera).
Na lavičce: Halouska, Pavlík, Fousek, Sedlák
Trenér: Pavel Šustr
Rozhodčí: Orel - Caletka, Ratajová • Stadion: Stadion v Jiráskově ulici • Diváci: 1693

Komentář

První poločas atraktivního zápasu dlouho nenabízel žádnou zajímavou šanci. Fortelný si vypracoval dvě střelecké příležitosti, při té druhé musel zasahovat Florder, ale s přízemním pokusem k tyči si poradil. Zkoušeli to také Zoubele nebo hostující Šimon Šumbera, avšak ani jejich střely se neujaly.

Už to vypadalo, že se do šaten půjde za bezbrankového stavu, ale v první a jediné minutě nastavení se prosadila Vysočina. Po Vaculíkově centru z přímého kopu vrátil míč do šestnáctky Stanislav Klobása a Lamin Jawo zůstal u pravé tyče osamocený, jednoduše dorazil míč do branky.

Jak skvěle první poločas pro Jihlavu skončil, tak stejně dobře začal i ten druhý. Svobodův centr našel v pokutovém území volného Stanislava Klobásu, který bez problémů zvýšil na 2:0. Zbrojovka ovšem brzy dokázala snížit. Po Šumberově pasu poslal z levé strany míč do vápna Eismann a nehlídaný Ondřej Vaněk vsítil svůj první gól ve druhém zápase po návratu do Brna.

Právě Vaněk mohl dokonce srovnat, znovu ho v pokutovém území našel Pavel Eismann, ale hlavičku hostujícího záložníka vychytal gólman Vejmola. V 88. minutě se už Zbrojovka radovala. Znovu to bylo po centru, míč tentokrát dopadl na hlavu Antonína Růseka, jenž přehlavičkoval vybíhajícího Vejmolu a vyrovnal na 2:2.

Remízový stav ovšem trval pouze minutu, Jihlava si hned vzala vedení zpět! Tomáš Smejkal využil výborného uvolnění od Jakuba Rezka a střelou v pádu překonal Flodera v brněnské brance. Hosté už znovu srovnat nestihli, drama tak ovládla Vysočina v poměru 3:2.