21.09.2019 | Libor Kokoška | Zápas

Hadaščok nastřílel hattrick, Dukla se proti Ústí o body přesto bála

Foto: fkdukla.cz
Praha - Čtyřikrát se radoval Vojtěch Hadaščok z gólu. První branka nebyla uznána pro ofsajd, góly na konci poločasu a v úvodu druhé půle už však platily a Dukla vedla 2:0. Ústí se ovšem nevzdalo a dvěma brankami za deset minut srovnalo. Jenže poslední slovo si vzal znovu Hadaščok, který završil hattrick a pomohl Pražanům ke třem bodům. Dukla se tak posunula na třetí místo tabulky.
45' Hadaščok
46' Hadaščok
86' Hadaščok
68' Bassey
78' Matějka
14' Souček
55' Doumbia
52' Peterka
65' Bílek
90' Miskovič
Sestavy
M. Hruška – Chlumecký, Piroch, Preisler – Doumbia, F. Hašek (88. Kott), Krunert (83. Ayong), Daniel Tetour, Kovaľ (71. Douděra) – D. Souček – Hadaščok.
Na lavičce: Rada, Fišl, Dancák, Kozma
Trenér: Roman Skuhravý
Tvrdoň – Brak, Pimpara, Krátký, M. Bílek – D. Richter (83. Miskovič), J. Peterka, Prošek (57. Bassey), Strada (57. T. Vlček), M. Valenta – Matějka.
Na lavičce: Plachý, Jakubov, Jirkovský, Drame
Trenér: Aleš Křeček
Rozhodčí: Hanousek - Poživil, Leška • Stadion: Stadion Juliska • Diváci: 761

Komentář

Parádní podívanou nabídl zápas 9. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY mezi domácí Duklou a severočeským Ústím nad Labem. Do utkání vstoupili lépe domácí fotbalisté, už v 11. minutě se mohli hráči z pražských Dejvic radovat ze vstřelené branky, Vojtěch Hadaščok dostal parádní pas z levé strany a doklepl míč za záda ústeckého gólmana Mariána Tvrdoně. Branka ale nakonec nemohla být kvůli signalizovanému ofsajdu domácího útočníka uznána.

Ve 27. minutě měla Dukla další velkou šanci, po centru na zadní tyč ale Dominik Preisler z voleje trefil pouze vnější síť ústecké branky, gólově se neprosadil ani o deset minut při samostatném úniku Štěpán Krunert.

První platný gól tak byl k vidění až ve 45. minutě, když se hlavičkou u pravé tyče gólově prosadil po centru z levé strany Vojtěch Hadaščok. Po prvním poločase tak Dukla vedla tím nejtěsnějším možný způsobem 1:0.

Až druhá polovina zápasu nabídla opravdové gólové hody. Už po minutě hry poslal Filip Hašek parádní přihrávkou za obranu Vojtěcha Hadaščoka do stoprocentní střelecké pozice, ze které dejvický ostrostřelec skóroval trefou k pravé tyči. Pak už ale byla hra v režii hostujících hráčů z Ústí. V 54. minutě nadvakrát zakončoval z bezprostřední blízkosti domácí branky Lukáš Matějka, ani jednou ale nedokázal míč protlačit za záda slovenského gólmana Matúše Hrušky.

Poprvé se hostující fotbalisté mohli radovat až v 68. minutě, když střídající Fortune Bassey dostal dobrý pas za obranu, kličkou do strany si posadil brankáře Dukly na zem a jednoduše snížil na dostřel jedné branky. Už o deset minut později navíc bylo vyrovnáno, nenápadně vypadají akci zakončil přesnou přízemní střelou k pravé tyči Lukáš Matějka.

Rozhodovat se tak muselo až v závěrečné dvacetiminutovce. Tím úspěšnějším celkem byla domácí Dukla. Na centr Karstena Ayonga na bližší levou tyč si vyskočil Vojtěch Hadaščok, který trajektorii balónu prodloužil hlavičkou k tyči až za záda severočeského brankáře. Dejvický útočník navíc svou brankou v 86. minutě zkompletoval hattrick.

Ústí se do konce utkání nedostalo do žádného většího tlaku na domácí branku, utkání tak skončilo vítězstvím 3:2 pro domácí Duklu. Ta se navíc posunula na barážové třetí místo před momentálně čtvrtý Hradec Králové.