21.09.2019 | Tomáš Secký | Zápas

Pardubice otočily zápas ve Varnsdorfu a drží si vedení na čele tabulky

Foto: Tomáš Secký
Varnsdorf - Fotbalisté Varnsdorfu v 9. kole FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY podlehli doma Pardubicím 1:2. Domácí šli do vedení po gólu Bredy, do poločasu ovšem bylo srovnáno díky gólu pardubického Jeřábka. Skóre otočil ten samý hráč ve druhé půli z penalty.
21' Breda
43' Jeřábek
69' Jeřábek (pen)
63' Barac
68' Kubista
85' Rudnytskyy
90' Micovčák
60' Hlavatý
Sestavy
Samoel – Rudnytskyy, Ngimbi, M. Kubista, Heppner (78. L. Novák) – Bláha, Houser (73. Šimon) – Kazda, D. Breda (61. Ondráček), Barac – Micovčák.
Na lavičce: Vaňák, Finěk, Novák, Richter
Trenér: David Oulehla
Letáček – Prosek, T. Čelůstka, Toml, Šejvl – Jeřábek, P. Černý (81. Zifčák), Mužík (33. Sokol), Kohút (87. Miker) – Hlavatý, Solil.
Na lavičce: Šmíd, Čihák, Kovář
Trenér: Jaroslav Novotný
Rozhodčí: Petřík - Pečenka, Matoušek • Stadion: Městský stadion v Kotlině • Diváci: 480

Komentář

Souboj Davida s Goliášem. Tak by se dal popsat několika slovy zápas mezi posledním Varnsdorfem a lídrem ligy z Pardubic. Úvodní minuty však patřily nepřesnostem a ani jeden z týmů se nedostal k ohrožení brány. To se změnilo až ve dvacáté minutě, kdy se do úniku dostal Pavel Černý. Jeho snaha přehodit Miroslava Samoela však skončila mimo tři tyče. A tak platilo pravidlo – nedáš, dostaneš. Varnsdorf se rozběhl do rychlého protiútoku a otevřel skóre utkání poté, co se prosadil, byť nadvakrát, David Breda.

Varnsdorf jakoby se vstřelenou brankou stáhl a byly to Pardubice, které utvářely obraz hry. Slibnou šanci si vytvořil v 39. minutě Michal Hlavatý, který využil zmatků před domácí brankou a dostal se ke střele. Miroslav Samoel však špičkou nohy vytlačil míč na roh. To ale Hlavatého nemuselo mrzet, neboť jeho spoluhráči vyrovnali o pár minut později. Ve 43. minutě vrátil přetažený míč na zadní tyč do hry Martin Toml a ve vápně se nejlépe zorientoval kapitán Jan Jeřábek, který uklidil míč tvrdou střelou k tyči.

Do druhé půle vlétly lépe Pardubice, které posílaly do vápna jeden centr za druhým. Po jednom z nich zachytil rozehrávku Varnsdorfu v 68. minutě Pavel Černý, který byl následně faulován Matějem Kubistou a rozhodčí signalizoval pokutový kop. K tomu se postavil Jan Jeřábek a jako správný kapitán poslal svůj tým do vedení.

Výhru mohl pojistit v 73. minutě Tomáš Čelůstka. Ten však odkrytou varnsdorfskou svatyni téměř z brankové čáry minul. V poslední minutě zápasu si ještě vysloužil za nesportovní chování žlutou kartu Erik Micovčák. Opis jeho slov směrem k sudímu však není zveřejnitelný. Pardubice si pojistily první místo před Jihlavou už o čtyři body, Varnsdorf zůstává poslední.