28.09.2019 | Petr Dejnožka | Zápas

Chrudim veze po penaltě v nastavení z Prostějova bod

Foto: Karel Dvořák
Prostějov - Až do zajímavého nastavení byl rozhodujícím momentem souboje Prostějova s Chrudimí gólový moment Biolka z patnácté minuty, právě nastavený čas ale misky vah zcela zvrátil. Hosté dostali k dispozici dva pokutové kopy, na rozdíl od Sixty se Lukáš Mastík nemýlil a vystřelil tím nerozhodný výsledek 1:1!
15' Biolek
90' Mastík (pen)
34' Polák
73' Lutonský
90' Kroupa
90' Bréda
90' Polák
20' Hlavsa
76' Řezníček
90' Mrázek
Sestavy
Bréda – Biolek, Schuster, Janíček, Lutonský – Píchal (74. Rolinc), Střeštík (62. Pernackyj), Polák, Slaměna, Šteigl – Kroupa.
Na lavičce: Mucha, Kiška, Zapletal
Trenér: Oldřich Machala
Mrázek – Hlavsa (67. Mastík), Krčál, Vencl, Řezníček – Dostálek (75. Drahoš), Froněk (67. Ujec), Janoušek, Kesner, Sixta – Rybička.
Na lavičce: Zíma, Luong, Hynek, Zrůst
Trenér: Jaroslav Veselý
Rozhodčí: Hocek - Dobrovolný, Bureš • Stadion: Stadion Za Místním nádražím • Diváci: 474

Komentář

Začátek zápasu v Prostějově přinesl řadu zajímavých okamžiků. Prakticky z úvodní kloudné akce se do vedení dostala Chrudim, dorážka z bezprostřední blízkosti ale vyšla z ofsajdového postavení. A vzápětí se slavilo na straně druhé. V pokutovém území se dostal k balonu prostějovský Matěj Biolek, jenž parádní střelou do šibenice nedal Mrázkovi šanci zareagovat. Zbytek prvního poločasu nic zajímavého nepřinesl, vše důležité si oba celky nechaly až do půle druhé.

Do náznaku šance se propracoval domácí Slaměna, který ale svůj samostatný únik k zakončení nedotáhl, na opačné straně museli domácí fotbalisté vykopávat velkou šanci Chrudimi až z brankové čáry. Sílící tlak Východočechů přinesl v 88. minutě pokutový kop, se kterým ale David Sixta nenaložil nejlépe a své zakončení poslal jen do břevna prostějovské branky.

V tu chvíli se zdálo, že je rozhodnuto, zlomení hosté se nevzdali. Další obrovskou příležitost vyrazil z branky evidentní rukou Jan Polák, za což obdržel od rozhodčího žlutou kartu a Chrudimští zahrávali ve druhé minutě nastavení další penaltu. Tu již neomylně proměnil střídající Lukáš Mastík, který premiérovým gólem v letošním ročníku zařídil pro Chrudim remízu. Stejně jako na jaře letošního roku se Prostějov rozešel s Chrudimí smírně, tentokrát po výsledku 1:1.