28.09.2019 | Daniel Kinc | Zápas

Šlágr kola pro Zbrojovku, tři body vystřelil domácím v závěru Šmíd

Foto: Martin Tajč
Brno - Brněnská Zbrojovka udržela domácí neporazitelnost. V souboji o přední příčky tabulky FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY porazila před vlastními fanoušky východočeský Hradec Králové 2:1. Na trefu Ondřeje Vaňka z prvního poločasu hosté odpověděli z pokutového kopu sedm minut před koncem, definitivní rozuzlení přinesla až branka Michala Šmída!
35' Vaněk
87' Šmíd
83' Zbrožek (pen)
42' Pavlík
73' Šural
90' Magera
73' Urma
86' Prekop
Sestavy
Floder – Pavlík, Šmíd, Jakub Šural, Eismann (84. Pázler) – Sedlák, Vaněk, Růsek, Krška (63. Štepanovský) – Šumbera (81. A. Fousek), Magera.
Na lavičce: Halouska, Kryštůfek, Bariš, Pachlopník
Trenér: Pavel Šustr
Ottmar – Urma, Soukeník (58. Prekop), Vlkanova, Kvída – Ch. Frýdek (46. Leibl), Zbrožek, Martinec, Kopečný – Jukl, Šípek.
Na lavičce: Mach, Čech, Černý, Procházka
Trenér: Radko Frťala
Rozhodčí: Petřík – Vlasjuk, Matoušek • Stadion: ADAX INVEST Arena • Diváci: 2752

Komentář

Úvodní minuty byly oboustranně hodně opatrné, ale první šanci měli po čtvrthodině hosté, když si centr našel ve vápně Jakub Šípek a jen těsně minul branku. Za další čtyři minuty zahrozili votroci znovu, jenže Martinec po prudkém centru hlavou také minul branku. To hráči Zbrojovky se radovali ze své první šance. Ondřej Vaněk převzal míč v hodně hraniční pozici, dostal se do úniku a svou akci zakončil přesnou střelou – 1:0.

Už za čtyři minuty slavila Srbská znovu, leč předčasně. Šumbera se opřel hlavou do krásného centru, ale trefil jen břevno a gólová dorážka Ondřeje Vaňka přišla z ofsajdu. V závěru půle družina z východu Čech zahrozila ještě jednou, ale Floder opět nemusel zasahovat a do kabin si domácí odnášeli jednobrankový náskok.

Také druhá půle ve svém úvodu nabízela opatrnou hru, první šance přišla až po hodině hry. Opět to byl aktivní Vaněk, který střílel z úhlu na přední tyč, ale Ottmar skvěle zasáhl. Výraznější vzrušení a celá zápletka zápasu přišly až v poslední patnáctiminutovce. Floder nejprve musel vytáhnout skvělý zákrok a následně dokonce inkasoval, ale branka Hradce nebyla uznána pro ofsajd.

Chvíli nato byl v šanci Magera, který mohl rozhodnout, jenže při dorážce minul branku. A mohlo jej to mrzet o to víc, že osm minut před koncem udělali domácí faul ve vápně a hosté dostali k dispozici penaltu. K té se postavil Kristian Zbrožek a míč poslal mimo dosah Flodera – 1:1. Závěr ale teprve vrcholil. Domácí měli opět tlak, trefili tyč a za dvě minuty rozhodli. Na rohový kop si naběhl Michal Šmíd a míč poslal do sítě. Srbská vypukla v nadšení – 2:1.

V závěru mohli rozhodnout nejprve Fousek, který těsně minul tyč, a v nastavení také Štepanovský, ale ten celou akci zpomalil a vůbec se nedostal ke střele. Mrzet to však ani jednoho nemuselo, Zbrojovka po strhujícím závěru bere ze šlágru kola tři body.