03.10.2019 | Filip Lefenda | Ocenění hráč a trenér měsíce

Hráč a Trenér měsíce: Oceněnými za září jsou pardubický Kohút a Habanec z Třince

Foto: fnliga.cz
Praha – Pardubice jsou po odehrané třetině soutěže stále neporaženy a vévodí s pětibodovým náskokem tabulce FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY. V záři neztratili Východočeši ani bod, pod což se podepsal třemi důležitými góly i pracovitý devatenáctiletý záložník Michal Kohút. Plný počet bodů nasbíral v uplynulém měsíci i Třinec, jehož kouč Svatopluk Habanec získal cenu pro Trenéra měsíce v této sezóně už podruhé.

Hráč měsíce – Michal Kohút (FK Pardubice)

Pardubice jsou po deseti odehraných kolech na špici tabulky FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY, a to o pět bodů před druhou Duklou. Východočeský celek je jediným, který v letošním ročníku soutěže ještě neprohrál. V září neztratila družina trenérů Krejčího s Novotným ani bod, na čemž se velkou měrou podepsal také devatenáctiletý talent Michal Kohút.

Odchovanec Slovácka a mládežnický reprezentant se v létě připojil k áčku Pardubic, kde úspěšné sbírá druholigové starty. A nejen je! Šikovný devatenáctiletý záložník se v uplynulém měsíci zapsal hned třikrát mezi střelce.

Nejprve rozhodl dvěma góly v rozmezí osmi minut šlágr osmého kola, v němž zdolaly Pardubice 3:1 exligovou Duklu Praha. Kohút byl i u následného obratu na hřišti Varnsdorfu (2:1), kde se však do gólových statistik nezapsal. To změnil opět o týden později, když vsítil vítěznou branku proti nováčkovi z Líšně. Toho lídr soutěže zdolal 2:0.

Zářijové výsledky Pardubic:

8. kolo: FK Pardubice – FK Dukla Praha 3:1
9. kolo: FK Varnsdorf – FK Pardubice 1:2
10. kolo: FK Pardubice – SK Líšeň 2:0

Nadcházející program Pardubic:

11. kolo: FC Hradec Králové – FK Pardubice
12. kolo: FK Pardubice – FK Fotbal Třinec
13. kolo: FC Vysočina Jihlava – FK Pardubice

Trenér měsíce – Svatopluk Habanec (FK Fotbal Třinec)

Už podruhé v sezóně získal cenu pro nejlepšího trenéra měsíce FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY Svatopluk Habanec. Lodivod Třince, jenž v září oslavil jubilejní padesáté narozeniny, neztratil ze slezským celkem překvapivě ani bod. Fotbalisté z města oceli se tak stále drží na předních příčkách tabulky, konkrétně na páté pozici.

Třinec vstoupil do září duelem na půdě nováčka z Vyšehradu, kde dlouho o gól prohrával, v závěrečné desetiminutovce ale hosté po trefách Kubaly a Samiece výsledek otočili na konečných 2:1. Další pražský protivník přišel o týden později. Třinečtí přivítali na stadionu Rudolfa Labaje Žižkov, proti němuž promarnili dvoubrankový náskok. Poté ale opět přišel drtivý finiš a góly Kubaly a Hlúpika v závěrečné dvacetiminutovce, které zajistily Slezanům další tři body.

Povedený měsíc zakončili svěřenci trenéra, jenž v minulosti působil v Teplicích, Ústí nad Labem, na Slovácku či v Brně, na hřišti Vlašimi. Třinec zde po dvou proměněných pokutových kopech zvítězil 2:0 a mohl v čele se svým koučem opět slavit.

Zářijové výsledky Třince:

8. kolo: FC Slavoj Vyšehrad – FK Fotbal Třinec 1:2
9. kolo: FK Fotbal Třinec – FK Viktoria Žižkov 4:2
10. kolo: FC Sellier & Bellot Vlašim – FK Fotbal Třinec 0:2

Nadcházející program Třince:

11. kolo: FK Fotbal Třinec – MFK Vítkovice
12. kolo: FK Pardubice – FK Fotbal Třinec
13. kolo: FK Fotbal Třinec – FK Ústí nad Labem