04.10.2019 | Petr Komárek | Preview kola

Preview 11. kola: Hradec a Pardubice se střetnou v derby, Brno jede do Chrudimi

Foto: fnliga.cz
Praha – Na třaskavý souboj dvou východočeských týmů dojde v jedenáctém kole FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY. Hradec Králové hostí Pod Lízátky lídra tabulky z Pardubic. Svěřenci trenérů Novotného a Krejčího vedou tabulku o pět bodů. Jejich počínání v centru Královehradeckého kraje budou sledovat kamery sázkové kanceláře Fortuna a České televize. Druhá Dukla Praha hostí na Julisce Prostějov, brněnská Zbrojovka se vypraví na půdu Chrudimi. Také Jihomoravané se představí v živém přenosu titulárního partnera druhé nejvyšší soutěže.

V pořadí jedenácté kolo FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY se rozeběhne v pátek. Jihlavu čeká od 18 hodin Sokolov. „Baník se může opřít o urostlé, spolehlivé a zkušené stopery Čiháka, Hoška, popřípadě Stropka, nebezpeční jsou křídelníci Vávra a Štípek. Uvidíme, kdo bude hrozit na hrotu, neboť Červenka bude absentovat kvůli žlutým kartám. Ve středu pole se proti nám postaví starý známý Ondřej Machuča, kterého doplňují Machek a Selnar,“ analyzoval soupeře na klubovém webu asistent trenéra Vysočiny Radima Kučery Josef Mucha.

Podle jeho slov čeká Horáky utkání proti těžkému sokovi, jenž se v tabulce nenachází na zrovna komfortní pozici. Sokolovský Baník je s šesti body na předposledním, sestupovém místě. V Jihlavě proto očekávají dobývaní západočeského obranného valu. „Věřím, že podáme dobrý výkon a že dokážeme naše šance dohrát do gólového vyústění. Rádi bychom se udrželi v boji o přední příčky, k čemuž samozřejmě v pátek potřebujeme prodloužit sérii domácích vítězství v této sezoně,“ podotkl Mucha.

Během soboty se uskuteční celkem pět zápasů. Třinec od 10.15 hostí Vítkovice, Dukla Praha zase Prostějov. Ve stejný čas také na trávník před kamerami sázkové kanceláře Fortuna vyběhnou mužstva Chrudimi a Zbrojovky Brno. „Je to jednoduché - pokud chceme hrát víc takových zápasů, jako byl ten úterní (Brno ve třetím kole MOL Cupu prohrálo v Jablonci těsně 2:3), tak musíme v Chrudimi uspět a nemůžeme myslet na nic jiného,“ velí útočník Jihomoravanů Antonín Růsek.

V 16 hodin začne měření sil mezi Líšní a Vyšehradem. To nejpodstatnější ze sobotního programu FORTUNA:NÁRODNÍ ligy má ale výkop naplánovaný na 13 hodin a deset minut. V přímém přenosu sázkové kanceláře Fortuna a České televize dojde na východočeské derby mezi Hradcem Králové a Pardubicemi. „Když si to z obou stran sedne, může to být velmi dobrý druholigový zápas. Je to derby, postavení v tabulce se v takových zápasech maže. Může to být vyhrocené, snad uvidí diváci dobrý fotbal,“ doufá v rozhovoru pro klubové stránky pardubický obránce Martin Toml.

Jeho tým půjde do třaskavého souboje jako lídr tabulky. Před druhou Duklou Praha si hýčká pětibodový náskok. „Očekáváme, že to bude hodně taktický a bojovný zápas a nečeká nás v Hradci nic snadného. Soupeř se na nás dobře připraví, ví, že máme dobrou formu a vezeme se na vítězné vlně. Tu chceme potvrdit, navíc bychom rádi zlomili špatnou bilanci s Hradcem a porazili ho,“ prozradil Toml.

Program jedenáctého kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY se uzavře v neděli. Od 10.15 vyzve Žižkov v malém pražském derby Vyšehrad. „Na Viktorku se pečlivě připravujeme, stejně jako na každého jiného soupeře. Tak jako všichni, i Žižkov má své slabiny a my se jich budeme snažit využít. Samozřejmě však musíme předvést lepší výkon než naposledy proti Varnsdorfu,“ uvědomuje si v ohlasu pro slavojvysehrad.cz kouč druholigového nováčka Roman Veselý. Od 16 hodin se pak o body poperou celky Varnsdorfu a Vlašimi.