04.10.2019 | Matěj Vybíral | Zápas

Jihlava třemi góly otočila zápas s předposledním Sokolovem

Foto: fcvysocina.cz
Jihlava – Fotbalisté Jihlavy opět potvrdili svou sílu na domácím hřišti. V utkání s předposledním Sokolovem sice zkraje zápasu inkasovali, ovšem poté svému soupeři nastříleli tři góly a slavili tři body po výsledku 3:1. Jihlava je tak doma stále stoprocentní.
43' Vaculík
56' Jawo
81' Vaculík
4' Selnar
bez karet
38' Štípek
75' Hošek
Sestavy
Vejmola – Svoboda (46. Novotný), Tlustý, Pojezný, Javůrek – Vaculík, Lacko – Smejkal, Fortelný (84. Koubek), Mikuš (72. Rezek) – Jawo.
Na lavičce: Veselý, Pavlík, Trajkovič, Vedral
Trenér: Radim Kučera
Šiman – Šmehyl, Hošek, Čihák, Dvořák II. – Machuča, Stropek – Štípek (85. Fišer), Selnar (88. Šulc), Machek – Štursa (62. Vávra).
Na lavičce: Dvořák I., Dotzauer, Kopřiva
Trenér: František Šturma
Rozhodčí: Klíma – Kotalík, Dohnálek • Stadion: Stadion v Jiráskově ulici • Diváci: 873

Komentář

Začátek utkání nabídl překvapivý scénář. Jakub Selnar si naběhl za obranu Vysočiny a běžel sám na Vejmolu, kterého dokázal překonat povedenou střelou. Sokolov tak už ve 4. minutě vedl 1:0.

Domácí hrozili z rohových kopů, po kterých dvakrát zakončoval Lamin Jawo. První pokus hlavou šel nad branku, druhou střelu srazila defenziva Baníku. Dobrou šanci vytvořil Tomáš Smejkal, přihrával do pokutového území dvěma nabíhajícím spoluhráčům, ale ani Jawo, ani Mikuš na míč těsně nedosáhli.

Jak se úvod poločasu Jihlavě nepovedl, tak naopak závěr přinesl vyrovnání. Ve 43. minutě obdržel Lukáš Vaculík přihrávku na hranici vápna a přesným zakončením k tyči překonal Šimana.

Brzy po přestávce Vysočina otočila skóre. Smejkal přesnou přihrávkou z levé strany našel na zadní tyči osamoceného Lamina Jawa, jenž měl jednoduchou práci a doklepl míč do sítě.

Rozhodující chvíle nastala deset minut před koncem zápasu. Sokolov mohl srovnat, Machek rozehrál rohový kop přesně na hlavu Adama Čiháka, kterého ale parádním zákrokem na brankové čáře vychytal Luděk Vejmola!

Vzápětí naopak udeřila Vysočina. Rezek přiťukl míč Lukáši Vaculíkovi, který pálil znovu pěkně k tyči a druhým gólem v zápase definitivně rozhodl o třech bodech pro domácí. Baník už utkání nezdramatizoval, Jihlava tedy bere tři body za vítězství 3:1.