19.10.2019 | Karel Jedlička | Zápas

Jihlava musela v Praze dotahovat, s Vyšehradem se rozešla nerozhodně

Foto: fcvysocina.cz
Praha – Na půdě nováčka FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY se ve 12. kole představili fotbalisté Jihlavy. Vyšehrad jim krátce po začátku druhého poločasu odskočil, nabídnutou příležitostí zahrávat pokutový kop nepohrdl zkušený Nitrianský. S nepříznivým stavem se však Vysočina nesmířila a podařilo se jí vyrovnat. Konečný výsledek utkání 1:1, na kterém už nic nezměnilo ani vyloučení Javůrka, stanovil v sedmdesáté minutě Smejkal.
47' Nitrianský (pen)
70' Smejkal
52' Nitrianský
76' Šandera
46' Vejmola
48' Hanzálek (trenér brankářů)
68' Zoubele
75' Javůrek
75' Smejkal
81' Javůrek
Sestavy
Otáhal – Šandera, Nitrianský, Švejdík, T. Jablonský – Veselý (85. Vejvar), Kozel – Verner, Drobílek, Laňka (89. V. Mareš) – Mashike Sukisa
Na lavičce: Dočekal, Drozda, Pardubský, Žežulka, Rataj
Trenér: Roman Veselý
Vejmola – Svoboda, Tijani, Tlustý, Javůrek – Fortelný, Vaculík – Smejkal, Zoubele (77. Koubek), Jakub Rezek (68. Mikuš) – Jawo (57. Klobása)
Na lavičce: Veselý, Vedral, Lacko, Novotný
Trenér: Radim Kučera
Rozhodčí: Hocek – Myška, Šimáček • Stadion: Stadion Evžena Rošického • Diváci: 412

Komentář

V prvním poločase před hrstkou diváků na pražském Strahově nebylo příliš znát, kdo je v soutěži nováčkem a kdo aspiruje na postup do FORTUNA:LIGY. Snad až na volej Milana Nitrianského, jehož na zadní tyči našel z rohu Miroslav Verner, nebyly k vidění žádné šance. Oba celky nasadily africké hroty, zatímco jihlavský Gambijec Jawo se dostal aspoň k jedné nepřesné střele, domácí Mashike z Demokratické republiky Kongo zaujal jen čtyřmi odmávanými ofsajdy za úvodních dvacet minut.

Druhá půle nabrala mnohem rychlejší spád. Už po dvaceti vteřinách přihrál Mashike Sukisa zpětně do vápna Vernerovi, jenž mezi trojicí žlutobílých ucítil Vaculíkovu ruku na rameni a upadl. Z přísné penalty dostal domácí do vedení Milan Nitrianský.

Vysočina s pocitem křivdy zvýšila obrátky, ale první šanci si vytvořila až v 64. minutě. Vaculík do uličky uvolnil Fortelného a po jeho zpětné přihrávce z malého vápna těsně přestřelil Zoubele. Za šest minut už se hosté dočkali, když vyšehradskou ztrátu míče potrestal utěšenou střelou k tyči po rychlé zasekávačce Tomáš Smejkal.

Obrovskou šanci měli i domácí „šemíci". V 79. minutě vystihl Verner na vlastní půlce Vaculíkovu přihrávku a vyslal do sóla rychlonohého Veselého. Ten běžel sám na bránu, v rozhodujícím okamžiku si však míč příliš předkopl a Vejmola vyrazil na roh. 

Závěrečnou desetiminutovku odehráli hosté bez vyloučeného Javůrka. Oba celky chtěly strhnout výhru na svou stranu, ovšem nejlepší střelec soutěže Stanislav Klobása ve vápně promáchl Smejkalovu luxusní pobídku a na druhé straně opět Luděk Vejmola sebral míč od kopačky zcela volnému Vejvarovi. Body se tak nakonec spravedlivě dělily.