26.10.2019 | Jakub Kudláč | Zápas

Ústí bere potřetí v řadě výhru, v Třinci ji vystřelil Bílek

Foto: Karla Kulová (fotbaltrinec.cz)
Třinec – Třinec a Ústí nad Labem, to byly dva týmy, které měly po dvanácti duelech na svém kontě 19 bodů. Přímý souboj o šesté místo nakonec přinesl vyrovnaný duel, který rozhodl jediný gól hostí z 57. minuty. Ti si tak připsali již čtvrté vítězství v řadě, domácí naopak po prohře 0:1 v Pardubicích opět nebodovali a ani neskórovali.
bez branek
56' Bílek
65' Bedecs
90' Kušnír
29' Brak
33' Bílek
48' Matějka
66' Peterka
Sestavy
Adamuška – Omasta, Kušnír, Bedecs, Janoščín – Arroyo (84. Tijani), Samiec, Kubala (58. Valenta), Vaněk (58. Machalík), Hlúpik – Akulinin
Na lavičce: Chmiel, Cienciala, Gáč, Wojnar
Trenér: Svatopluk Habanec
Tvrdoň – Krátký, Brak, Pimpara, Písačka – Bílek (74. Jakubov), Peterka, Valenta, Prošek – Matějka, Bassey (88. Miskovič)
Na lavičce: Plachý, Jirkovský, Vlček, Drame, Richter
Trenér: Aleš Křeček
Rozhodčí: Hanousek – Horák, Šimáček • Stadion: Stadion Rudolfa Labaje • Diváci: 462

Komentář

První půle přinesla divákům vyrovnanou podívanou. Jako první se v 9. minutě osmělili směrem do útoku hosté, to když centr Baseye mohl uklízet zblízka do brány Matějka, ve finální fázi ale upadl. Na druhé straně zanedlouho dobrou hlavičkou zkoušel štěstí Kubala, brankář Tvrdoň však zvládl zasáhnout.

Agilní Bassey byl ozdobou ofenzivy Severočechů, ovšem poprvé z puntíku pro penaltu pálil jen do středu branky, kde byl připravený Adamuška, následně jeho přízemní rána mířila těsně vedle domácí branky. Vedení na stranu Třince mohl do půle překlopit Akulinin, z přímého kopu ale také jeho ráně scházel kousek, aby skončila v síti.

Zatímco úvodních 45 minut nemělo lepší tým, to druhá půle dlouho patřila hráčům Ústí nad Labem. Ostré pokusy Matějky a Proška sice ještě létaly okolo tyčí, v 57. minutě už se ale hosté mohli radovat z vedení. Matějka poslal míč do vápna, kde jej skluzem uklidil do sítě Michal Bílek - 0:1!

Třinečtí na nepříznivý vývoj utkání ihned reagovali dvojitým střídáním, do hry šel Machalík s Valentou, větší oživení hry domácích to ale dlouhou dobu neznamenalo. Až v závěru Třinec zatlačil soupeře a snažil se srovnat, ale ani rána Hlúpika z vápna, ani dalekonosná rána Tijaniho vyrovnání nepřinesla.