26.10.2019 | Tadeáš Podolka | Zápas

Skvělá trefa Březiny poslala Brno domů s prázdnou

Foto: fczbrno.cz
Praha - Pikantní souboj Viktorie Žižkov a brněnské Zbrojovky rozhodla v hlavním městě jediná branka. Osud duelu určil gól Davida Březiny dvacet minut před koncem, který z volného přímého kopu o břevno trefil výhru domácího týmu v poměru 1:0! Žižkov se tak na brněnskou Zbrojovku dotáhl na rozdíl pouhých dvou bodů.
70' Březina
bez branek
bez karet
13' Vaněk
72' Pavlík
85' Šural
Sestavy
Švenger – Bazal, Opluštil, Březina, Tusjak – Batioja, Súkenník – Jaroslav Diviš (88. Cabadaj), Gil (81. Petrlák), Martan – Čapek (59. Urbanec).
Na lavičce: Soukup, Muleme, Řezáč, Halgoš
Trenér: Daniel Veselý
Floder – Eismann, Pavlík, Jakub Šural, Sedlák – Šumbera, Vaněk (70. A. Fousek), Bariš, Štepanovský (74. Krška) – Růsek (63. Magera), Přichystal.
Na lavičce: Halouska, Černín, Kotula
Trenér: Miloslav Machálek
Rozhodčí: Ginzel - Dobrovolný, Bureš • Stadion: Seifertova ulice • Diváci: 1453

Komentář

Žižkov do prvního poločasu vlétl a už v 8. minutě se Josef Bazal dostal do obrovské šance. Ale jeho pokus zmařil připravený brankář hostů Jiří Floder, který rychle vyběhl z branky a nohou vyrazil pokus domácího záložníka. Jen o minutu později, se k přímému kopu postavil Augusto Batioja, jehož střelu vyrazil Floder jen před sebe, kde míč zachránila před domácími nájezdníky obrana Zbrojovky.

Za to Zbrojovka si vytvořila jen jednu velkou příležitost, když v 36. minutě Pavel Eismann našel Šimona Šumberu, jemuž chytil skvělou střelu brankář Milan Švenger. Také na sebe negativně upozornil Ondřej Vaněk, kterému udělil hlavní rozhodčí Ondřej Ginzel žlutou kartu za surový zákrok na Ladislava Martana.

Ve druhém poločase začali Pražané Brno přehrávat. Nejdříve Martan se v 66. minutě dostal do gólové šance, kdy šikovně obešel v šestnáctce Vaňka a zkusil obstřelit Flodera. Ten jeho ránu ještě zvládl vyrazit na roh. Čisté konto držel gólman hostů do 70. minuty, kdy ho z přímého kopu překonal David Březina. Jeho ráně pomohl do branky odraz od břevna.

Šanci na vyrovnání měl o sedm minut později Jakub Přichystal, který trefil pouze boční síť. Pak v pokutovém území hlavičkoval veterán Lukáš Magera, ani on naděje domácích na výhru nezastavil, stejně jako Přichystalův pozdrav, který skončil na břevně. Žižkov se tak mohl radovat ze tří bodů a napravil předchozí porážku od Prostějova. Trenér Zbrojovky Machálek poprvé v novém angažmá prohrál. Brno navíc ztrácí na třetí Jihlavu už pět bodů, Viktoria přeskočila Třinec a posunula se na sedmou příčku v tabulce FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY.