27.10.2019 | Redakce | Zápas

Varnsdorf díky smršti ve druhém poločase porazil Sokolov 3:0

Foto: fkvarnsdorf.cz
Varnsdorf – Fotbalisté Varnsdorfu ve 13. kole FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY porazili Sokolov 3:0. Všechny góly padly až ve druhé půli. Nejdřív se trefil Ondřáček a po něm přidali své zásahy ještě Kocourek a Micovčák.
53' Ondráček
56' Kocourek
69' Micovčák
bez branek
50' Heppner
77' Bláha
59' Štípek
Sestavy
Samoel – Rudnytskyy, Lehoczki, Ngimbi, Heppner – Bláha, Houser – Barac (80. Daniel Novák), L. Novák (52. Ondráček), Kocourek (84. Šimon) – Micovčák.
Na lavičce: Vaňák, Kubista, Richter, Schön
Trenér: David Oulehla
Jakub Dvořák I. – Stropek, Hošek, Mejdr, Jakub Dvořák II. – Machek (61. Selnar), Machuča (70. A. Čihák) – Štípek, Kopřiva, Vávra – Štursa (46. Červenka).
Na lavičce: Šiman, Šulc, Fišer
Trenér: Karel Tichota
Rozhodčí: Orel – Blažej, Matoušek • Stadion: Městský stadion v Kotlině • Diváci: 480

Komentář

Dva odlišné poločasy vidělo celkem 480 diváků v utkání mezi Varnsdorfem a posledním Sokolovem. Úvodní minuty patřily především domácím. Ti se snažili postupnou kombinací překonat hostující obranu. K prvnímu a poslednímu ohrožení branky v první půli došlo v osmé minutě, kdy se míč po autovém vhazování navedl středem hřiště Erik Micovčák a přízemní střelou minul Dvořákovu branku zhruba o dvacet centimetrů. Po zbytek poločasu sledovali diváci spíše nepřesné přihrávky na obou stranách. Nepříliš pohledný fotbal pouze připomněl trápení obou mužstev v tomto ligovém ročníku.

Do druhé půle sáhl trenér David Oulehla k první střídání, když do hry poslal Adama Ondráčka. A bylo to jeho eso, neboť rozhodl zápas. Již po minutě na hřišti uzavřel kombinaci na jeden dotek obloučkem do vápna, který k jeho údivu skončil v bráně. Jen o čtyři minuty později to byl opět Adam Ondráček, který stál u zrodu celé akce, jež skončila druhou brankou. Tu si připsal střelou k tyči Ondřej Kocourek.

Varnsdorf byl po gólech hladový i nadále. V 61. minutě vybídl Rudnytskyy autora první branku k samostatnému úniku, pokus o přehození Dvořáka ale Ondráčkovi nevyšel. A tak mohl snížit Sokolov. Vávra se ocitl sám za domácí obranou a při snaze vsítit branku trefil pouze vybíhajícího Samoela.

Definitivní tečku za zápasem udělal v 69. minutě Erik Micovčák, který se po skrumáži ve vápně dostal k odraženému míči a tvrdou střelou z voleje o břevno rozvlnil síť potřetí. Varnsdorf měl v samotném závěru ještě dvě šance, další branku ale nepřidal. Sokolov se snažil s výsledkem ještě něco udělat, ale vždy ztroskotal na finální přihrávce. Sokolov tak zůstává poslední, Varnsdorf třináctý s dvanácti body.