27.10.2019 | Ondřej Novotný | Zápas

Hradec doma prohrál s Prostějovem 1:2

Foto: fchk.cz
Hradec Králové – Fotbalisté Hradce ve 13. kole FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY prohráli na domácím hřišti s Prostějovem 1:2. Hosté šli do vedení po vlastním gólu Kvídy, po přestávce zvýšil jejich vedení Rolinc. Hradec korigoval skóre z penalty zásluhou Zbrožka.
70' Zbrožek (pen)
13' Kvída (vl)
55' Rolinc
20' Černý
42' Čech
67' Urma
57' Polák
60' Koudelka
70' Píchal
77' Píchal
83' Bréda
90' Kotouč
Sestavy
Ottmar – Čech, Kvída, Martinec, Urma – Zbrožek, M. Černý (52. Doležal), Jukl, Soukeník, D. Procházka (65. Djurdević) – Firbacher (46. Prekop).
Na lavičce: Vízek, Mahr
Trenér: Zdenko Frťala
Bréda – Koudelka (90. Kotouč), Polák, Pašek, Slaměna (90. Střeštík) – Pernackyj, Rolinc (80. Kroupa), Lutonský, Schuster – Sus, Píchal.
Na lavičce: Mucha, Kiška, Zapletal, Šteigl
Trenér: Oldřich Machala
Rozhodčí: Cihlář – Caletka, Lakomý • Stadion: Všesportovní stadion • Diváci: 720

Komentář

Celý první poločas nepřinesl ani z jedné strany žádnou extra podívanou. Prvních deset minut si oba týmy spíše vyměňovaly míč, až se ve dvanácté minutě prodral do vápna hostující Patrik Slaměna, jehož pokus na přední tyč tečoval do vlastní sítě hradecký Jan Kvída - 0:1!

Hradečtí se pak chtěli vrátit do zápasu, jenomže jim v základní sestavě oproti předchozím zápasům vlivem zranění a žlutých karet chyběla více jak čtveřice hráčů především do ofenzivy. A to bylo znát, první poločase tak skončil utrápenou snahou Votroků vyrovnat, na druhou stranu ale bezpečnou hrou do obrany ze strany strany Prostějova.

Domácí do druhého poločasu posílili útok, jenomže veškerý jejich nádech vzal v 54. minutě za své, protože na pravé straně vápna Hradečtí zapomněli obsadit zcela volného Jakuba Rolince, který střelou na zadní tyč poslal hosty už do hodně lukrativního vedení - 0:2.

Čtvrt hodiny poté dostali Votroci výhodu pokutového kopu po faulu Davida Píchala. Míč si na penaltový puntík postavil Kristian Zbrožek, který si s nastalou situací poradil s přehledem - 1:2. Šance se zápasem ještě něco udělat, se pro domácí zvětšila, když zmiňovaný Píchal fauloval o chvíli později opět za žlutou kartu a Prostějov dohrával o deseti!

K potřebnému tlaku se však Východočeši dostali až v posledních chvílích zápasu, což bylo pozdě. Zatímco Hradec tak šanci přiblížit se ke špice tabulky nevyužil, Prostějov odpověděl na vítězství svých konkurentů ve středu tabulky nejlépe, jak vůbec mohl.