02.11.2019 | Matěj Vybíral | Zápas

Poslední Sokolov po pěti zápasech bodoval, doma vybojoval bod proti Třinci

Foto: fksokolov.cz
Sokolov – Fotbalisté Sokolova po pěti zápasech bodovali, poslední celek FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY remizoval ve 14. kole na domácí půdě s Třincem 2:2. Domácí Baník se ve druhém poločase ujal vedení 2:1, ovšem posléze Třinec vyrovnal z penalty a oba týmy si rozdělily po bodu.
56' Čihák
69' Mejdr
44' Hlúpik
78' Kubala (pen)
47' Machek
66' Šmehyl
23' Cienciala
90' Hlúpik
Sestavy
Šiman – Stropek, Hošek, Čihák, Dvořák II. – Machek, Mejdr – Šmehyl (82. Štursa), Kopřiva, Vávra (72. Selnar) – Červenka.
Na lavičce: Dvořák I., Šulc, Fišer, Machuča
Trenér: Karel Tichota
Adamuška – Omasta, Šuľa, Gáč, Janoščín – Samiec (72. Kubala), Valenta (80. Wojnar) – Cienciala, Machalík, Hlúpik – Tijani (70. Akulinin).
Na lavičce: Chmiel, Janošík, Vaněk, Arroyo
Trenér: Svatopluk Habanec
Rozhodčí: Petřík – Myška, Melichar • Stadion: Stadion FK Baník Sokolov • Diváci: 330

Komentář

Třinec zahrozil hned v první minutě, hosty však zradila v dobré palebné pozici přesnost v zakončení. Zajímavé utkání nabízelo mnoho příležitostí, na tabuli však dlouho svítil bezbrankový stav. Neujala se ani střela Červenky, kterou skvělým reflexivním zákrokem vytěsnil třinecký gólman Šiman.

Před koncem prvního poločasu se prosadili Slezané. Filip Hlúpík si naběhl na centr a hlavičkou otevřel skóre.

Baník dokázal odpovědět hned zkraje druhé půle. Adam Čihák si našel v pokutovém území odražený míč a parádním volejem nedal Adamuškovi šanci. Sokolov mohl jít vzápětí dokonce do vedení, jeho střela z hranice vápna skončila však pouze na tyčce.

V 69. minutě se ovšem Západočeši dočkali vedoucího gólu. Centr z rohového kopu skončil na hlavě volného Jana Mejdra, který si dokázal poradit a hlavou překonal třineckého brankáře.

Hosté si ale přichystali závěrečnou odpověď v 78. minutě. Třinec vybojoval pokutový kop a Filip Kubala bez problémů proměnil, vypálil doprostřed branky. Do závěrečného hvizdu už další gól nepadl, Sokolov dokázal bodovat po pěti zápasech, ale se sedmi body je stále poslední. Třinec je prozatím osmý.