07.11.2019 | Martin Hruzík | Rozhovory

Varnsdorfský Micovčák: Za neproměněné šance nemůže zima, ale my sami

Foto: fkvarnsdorf.cz
Praha – Po nepříliš dobrém vstupu do FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY se Varnsdorf konečně odpoutal od sestupových příček, dopomohly k tomu výhry nad Vlašimí a Sokolovem. V pátek navíc tým Davida Oulehly vyloupil také Vítkovice, leč utkání ovládly nepřesnosti a špatná produktivita. Neprosadil se ani nejlepší střelec Erik Micovčák.

"V předešlých utkáních nám to padalo, ale teď jsme situace řešili příliš rychle a zbrkle, vinou čehož jsme se nedokázali prosadit," hledal příčiny bezbrankové remízy kmenový útočník Liberce, jenž ve Varnsdorfu hostuje. Na nekvalitu hry si stěžovali na tiskové konferenci také oba trenéři. "Kdo by lépe vyřešil útočnou fázi, tak by dal gól a vyhrál. My jich měli asi deset, stačilo, abychom jednu proměnili...," vysvětlil Erik Micovčák, který byl po zápase 14. kola evidentně nešťastný. "Z výsledku jsme zklamaní, protože jsme byli po celý zápas lepší a chtěli jsme vyhrát, myslím že bychom si tři body zasloužili. Ten jeden bod z venku ale musíme brát."

Mohlo snad za ne úplně pohledný fotbal zimní počasí, které v pátek na Městském stadionu panovalo? "Ani ne, počasí to podle mě neovlivnilo, za neproměněné šance si můžeme sami," míří s kritikou do vlastních řad slovenský hrot, který přiznal, že Ostravané hosty nijak nezaskočili. "Celý týden jsme se na ně připravovali, ničím nás nepřekvapili. Splnili jsme vše, co jsme si před zápasem řekli. Jen škoda těch promarněných příležitostí."

Varnsdorf si i tak na Vítkovice udržel čtyřbodový náskok a přibližuje se středu tabulky. Aby přezimoval ještě výše než na třinácté příčce, musí v závěru první poloviny soutěže uspět proti Dukle a Třinci. "Chceme vyhrát v dalších zápasech, dobře se na oba soupeře připravíme. Uvidíme, na kolik bodů to nakonec bude stačit," burcuje s pěti brankami nejlepší střelec Severočechů, který by si přál víc bodů: "S počtem branek sice spokojen jsem, ale radši bych ty góly vyměnil za body."

bez branek
bez branek
23' Stříž
37' Suchan
49' Cverna
79' Matěj
22' Houser
38' Lehoczki
39' Micovčák
76' Heppner
Sestavy
Květon – Surzyn, Holiš, V. Cverna, Klusák – Motyčka – Matoušek (72. Bzirský), Zorvan, Suchan (46. Matěj), Stříž (57. Buchvaldek) – M. Kovařík.
Na lavičce: Simkanič, Kania, Praus, Martišiak
Trenér: Jiří Balcárek
Samoel – Rudnytskyy, Lehoczki, Ngimbi, Heppner – Houser, Bláha – Kocourek (62. Barac), D. Breda (83. Daniel Novák), Ondráček (72. Schön) – Micovčák.
Na lavičce: Vaňák, Kubista, Novák, Richter
Trenér: David Oulehla
Rozhodčí: Dubravský – Lakomý, Váňa • Stadion: Městský stadion Ostrava-Vítkovice • Diváci: 478