08.11.2019 | Matěj Vybíral | Zápas

Jihlava v předehrávce nastřílela čtyři góly a porazila Vlašim

Foto: fcvysocina.cz
Jihlava - Fotbalisté Jihlavy v 15. kole FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY potvrdili roli favorita a porazili čtrnáctou Vlašim 4:1. Dvakrát se trefil Tomáš Smejkal, po gólech přidali Lukáš Zoubele a Petr Tlustý. Za hosty se trefil jen Ladislav Janda. Vysočina po úspěšné předehrávce poskočila na druhé místo tabulky.
14' Zoubele
22' Smejkal
53' Tlustý
76' Smejkal
74' Janda
42' Lacko
26' Pilík
Sestavy
Vejmola – Mikuš, Tlustý, Vedral, Javůrek (85. Svoboda) – Vaculík, Lacko – Zoubele, Fortelný, Smejkal (82. Koubek) – Jakub Rezek (71. F. Novotný).
Na lavičce: Veselý, Pavlík, Pojezný, Ritter
Trenér: Radim Kučera
Bačkovský – Mil. Kadlec, J. Štochl, Broukal, P. Pilík (46. Svoboda) – Janda, P. Breda, Januška, Blecha (59. Průcha) – P. Plachý, Fotr (63. A. Jakubov).
Na lavičce: Řehák, Šabanov, Dias, Jandera
Trenér: Daniel Šmejkal
Rozhodčí: Berka - Poživil, Lakomý • Stadion: Stadion v Jiráskově ulici • Diváci: 1029

Komentář

Jihlava potvrzovala lepší postavení v tabulce ofenzivní hrou už od samého začátku. V 7. minutě se do balonu opřel Tomáš Smejkal a jeho pokus zastavila až tyčka. O chvilku později se už domácí prosadili. Smejkal centrem z pravé strany našel v pokutovém území Lukáše Zoubeleho a ten hlavou otevřel skóre.

Aktivní Smejkal si vzápětí vypracoval další tutovku, jeho střelu z hranice pokutového území vytěsnil Bačkovský na rohový kop. Ve 22. minutě se domácí záložník Tomáš Smejkal dokázal ve své třetí šanci prosadit. Počíhal si na přihrávku na malém vápně a z první poslal míč za vlašimského gólmana.

Do konce poločasu už další příležitost ani na jedné straně nepřišla a do kabin se šlo za stavu 2:0 pro Vysočinu. Domácí měli dobrý vstup i do druhé půle. Vaculík odcentroval z pravé strany po přihrávce Javůrka a důrazný Petr Tlustý se prodral k úspěšnému zakončení.

Středočeši dokázali alespoň snížit v 74. minutě. Ladislav Janda vypálil z levé strany ke vzdálenější tyči a brankář Vejmola se natahoval marně. Za další dvě minuty už to ale bylo znovu o tři góly. Tomáš Smejkal si naběhl na rohový kop a přízemní střelou završil gólové hody tohoto duelu. Jihlava tak porazila Vlašim 4:1.