14.11.2019 | Filip Lefenda | Ocenění hráč a trenér měsíce

Hráč a Trenér měsíce: Vítězi ankety ústečtí Tvrdoň s Křečkem

Foto: fkusti.cz
Praha – Fotbalisté Ústí nad Labem neztratili během října ani bod, což se výraznou měrou podepsalo také na novém vydání ankety Hráč a Trenér měsíce. Na sever Čech putují obě ceny, a sice pro brankáře Mariána Tvrdoně, jenž je se šesti vychytanými nulami na špici hodnocení druholigových brankářů, a kouče Aleše Křečka, jenž s týmem operuje na zcela odlišných pozicích, než na kterých ho před dvěma roky přebíral.

Hráč měsíce – Marián Tvrdoň (FK Ústí nad Labem)

Pětadvacetiletý rodák ze slovenské Nitry přišel do Ústí nad Labem v březnu roku 2014, ještě loni na jaře však působil Tvrdoň na hostování v Brozanech. V minulé sezóně pak utvořil brankářskou dvojici se zkušeným Jiřím Lindrem, když osobně zasáhl do dvanácti zápasů, v té letošní už ale platí za jasnou gólmanskou jedničku. Ne nadarmo podepsal 194 centimetrů vysoký čahoun před sezónou v Armě novou tříletou smlouvu.

Spolu s královéhradeckým Ottmarem má nejvíce vychytaných čistých kont v soutěži, konkrétně šest. Hned dvě zaznamenal v říjnu, kdy obdržel pouze jediný gól v utkání v Líšni. To však Ústí vyhrálo 3:1, stejně jako bralo tři body i v soubojích s Chrudimí (2:0) a Třincem (0:1). Prostor mezi ústeckými tyčemi poté Tvrdoň začaroval i zkraje listopadu, kdy v jeho první kalendářní den vynuloval fotbalisty Hradce Králové (2:0).

Trenér měsíce – Aleš Křeček (FK Ústí nad Labem)

Pod výbornými říjnovými výkony a výsledky ústeckých fotbalistů je podepsán také sedmačtyřicetiletý trenér Aleš Křeček. Ten zavítal na sever Čech v říjnu roku 2017 s jasným cílem – pozvednout klesající výkonnost exligového klubu a zachránit jej ve FORTUNA:NÁRODNÍ LIZE. To se mu nakonec skrze vítězství 4:0 nad Vítkovicemi v posledním kole soutěžního ročníku podařilo, a tak zůstal u týmu i nadále.

Loňská sezóna už byla zcela jiná káva. Křeček ji s Ústím zakončil na pěkném pátém místě tabulky a v podobných patrech se Severočeši pohybují také letos, když jsou po patnácti odehraných kolech šestí se šestibodovou ztrátou na barážové příčky. V říjnu se jim Arma přiblížila výhrami nad Líšní (1:3), Chrudimí (2:0) a Třincem (0:1).