15.11.2019 | Petr Komárek | Preview kola

Líšeň v předehrávce 16. kola hostí Chrudim, chybět jí budou dva snajpři

Foto: Aleš Vladyka
Praha – Poslední kolo podzimní části FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY načne sobotní duel mezi Líšní a Chrudimí. Ostatní zápasy se uskuteční až po skončení reprezentační přestávky. Souboj na jihu Moravy odstartuje ve 13:30. Na trávník nebudou moci vyběhnout celkem čtyři hráči – po dvou na každé straně. Všichni pykají za čtyři žluté karty.

Hostující Chrudim bude den před státním svátkem postrádat brankáře Lukáše Mrázka a záložníka Davida Sixtu. Oba viděli v domácím utkání se Sokolovem čtvrtou žlutou kartu, což automaticky znamená jednozápasovou stopku. Na svém zasedání to ve čtvrtek 14. listopadu potvrdila Disciplinární komise Ligové fotbalové asociace (LFA).

Stejný trest uložila také dvěma zástupcům Líšně. Ta nemůže nasadit své dva nejlepší střelce – šestigólového záložníka Marka Vintra a autora pěti branek, útočníka Jana Hladíka. Celek z brněnského sídliště čeká na výhru dva zápasy. V minulém kole zachraňoval remízu s Třincem v samotném závěru, v poslední minutě nastavení srovnal na konečných 1:1 střídající Martin Zikl.

Líšni se ziskem dvaceti bodů patří devátá příčka tabulky, její nadcházející soupeř si stojí o dvě místa hůře. Chrudim má však pouze o dva body méně. Východočeši si polepšili triumfem nad sokolovským Baníkem, který ještě před uplynutím první půlhodiny hry vystřelil Vašulín.

První vzájemné střetnutí obou celků zvládli na konci července lépe Jihomoravané. Na chrudimském stadionu sice od čtvrté minuty prohrávali, když se prosadil Janoušek. Ve druhé půli ale skóre třemi góly otočili. Mrázka dokázali překonat Krška, Marek Vintr a Rolinek. „Vyhořeli jsme a máme jim co vracet,“ řekl klubovému webu chrudimský obránce Vojtěch Řezníček. „Líšeň má nováčkovské nadšení, zdobí ji hlavně rychlý přechod do útoku,“ má jasno Řezníček, na co si se spoluhráči bude muset dát pozor.

Zápas Líšně s Chrudimí v rámci předehrávky šestnáctého kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY začne v sobotu v 13.30.

43' Minařík
68' Vintr
bez branek
63' Bačo
17' Krčál
90' Ujec
Sestavy
Šustr – Jeřábek, Hlavica, Bačo, O. Ševčík – Ad. Čermák – Reteno Elekana, Demeter (86. Suchý), Minařík (73. Rolinek), Bednář (46. O. Vintr) – T. Machálek.
Na lavičce: Vítek
Trenér: Robert Kafka
Zíma – Řezníček, Krčál, Vencl (80. Drahoš), Hlavsa – Kesner, Hynek (57. Ujec), Janoušek, T. Dostálek (66. Froněk) – Rybička, Vašulín.
Na lavičce: Stýblo, Luong, Sulík
Trenér: Jaroslav Veselý
Rozhodčí: Hanousek – Kříž, Vlček • Stadion: Areál SK Líšeň • Diváci: 1015