22.11.2019 | Petr Komárek | Preview kola

Preview 16. kola: Pardubice uzavřou podzim proti Brnu, Dukla proti Hradci

Foto: Martin Tajč, Petr Nečas (fczbrno.cz)
Praha – Fotbalový podzim FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY zakončí od pátku do neděle sedm utkání šestnáctého kola. Osmé se předehrávalo v průběhu reprezentační přestávky. První Pardubice se doma před kamerami sázkové kanceláře Fortuna střetnou se čtvrtou Zbrojovkou Brno, Česká televize pro změnu v přímém přenosu nabídne duel druhé Dukly Praha a pátého Hradce Králové. Do kompletního výčtu prvních pěti týmů tabulky zbývá ještě třetí Jihlava, která se představí ve Vítkovicích.

První zápas 16. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY se předehrával během reprepauzy v sobotu 16. listopadu. Líšeň si doma poradila s Chrudimí 2:0, ačkoliv jí scházeli dva nejlepší střelci Hladík s Markem Vintrem. Rozhodující gól obstaral krátce před přestávkou Minařík, konečnou podobu dal výsledku po hodině hry jiný Vintr – Ondřej. Východočechům uškodilo, že se od sedmnácté minuty museli obejít bez vyloučeného Krčála.

Další dvě utkání jsou na programu v pátek. Jihlava hraje od 17 hodin ve Vítkovicích a může předskočit druhou Duklu. Zatím nasbírala stejný počet bodů jako Pražané. „Vítkovice v minulém ročníku skončily v horní polovině tabulky a zejména doma se opíraly o výbornou obranu. Náš jarní duel tomu odpovídal a těžký střet nás čeká i nyní. Budeme se snažit hrát svoji hru, stejně jako v předchozích venkovních zápasech. S tím rozdílem, že bychom konečně chtěli být gólově efektivní a zároveň se chtěli vyvarovat chyb vzadu,“ prozradil jihlavský kouč Radim Kučera pro klubový web. Hodinu po souboji v Ostravě začne zápas mezi Ústím nad Labem a Vyšehradem.

Během soboty se uskuteční čtyři duely, všechny mají výkop stanovený na 10.15. Sokolov vyzve Viktorii Žižkov a Třinec Varnsdorf. Lídra tabulky z Pardubic čeká na domácí půdě Zbrojovka Brno. Na Vinici se poprvé v životě představí jako soupeř záložník Adam Fousek. Jeho současný klub patří mezi protivníky, kteří už dokázali Pardubickým sebrat body. V případě Brna to byl bod, ve druhé polovině července na svém stadionu uhrálo remízu 1:1. Jak si povede tentokrát, bude živě vysílat sázková kancelář Fortuna.

Zápas Dukly Praha s Hradcem Králové zase v přímém přenosu nabídne divákům Česká televize. „Musíme pokračovat v těch výkonech, které jsme předváděli doposud a pokusit se získat první místo, které zaručuje přímý postup. V zimní přípravě musíme pořádně potrénovat a vyladit ještě pár věcí,“ sdělil nejlepší střelec celku z Dejvic Lukáš Holík.

Poslední zápas 16. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY proběhne v neděli od 13.30. Stanou proti sobě Vlašim a Prostějov.